Damla Çikolatalı Topkek


Haftasonu bir iş için Bursadaydık. Kiraz bahçelerini gezdik. O güzelim kiraz ağaçları beyaz gelinliklerini giyinmiş bahar rüzgarında salınıp duruyorlardı. Gitmişken de havanın bahar güzelliğini fırsat bilip hayvanat bahçesini de ziyaret edelim dedik. Arca ilk kez hayvanat bahçesini gördü ve bayıldı. Özellikle oğlakların yanından ayrılmak istemedi onları taze otlarla elleriyle besledi. Neşesi görülmeye değerdi doğrusu. Yolculuk sırasında yanımızda götürmek üzere yenmesi kolay olduğu için topkek yapmıştım. Uzun zamandır da yapmadığım için değişiklik oldu bizim için de. Hamuru ikiye bölerek yarısını damla çikolatalı diğer yarısını da meyve şekerleriyle yaptım. Tarifi aşağıda veriyorum. Dileyen deneyebilir:) Afiyet olsun..

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 su brdağı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
100 gr tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı süt
1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı

Yumurta, şeker ve eritilip soğutulmuş tereyağını iyice çırpalım.Yoğurt ve sütü ilave edip biraz daha çırpalım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp eleyerek karışıma ekleyelim. Son olarak damla çikolataları ekleyelim ve karıştıralım. Kağıt topkek kalıplarımıza veya muffin ( muffin kelimesini ingilizce olduğu için pek kullanmak istemiyorum bundan sonra topkek kalıbı diye kullanacağım) kalıplarımıza paylaştıralım. 180 derece fırında 25 dakika veya üstleri pempeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun




Nasıl?Gelin gibiler değil mi?

Yorumlar

  1. akşama yapmayı düşünüyorum ellerine sağlık çok severim topkeki bende seningibi yapıcam 2 çeşit olmuş olur yarın işyerinde yeriz ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Dilek merhaba,
    Ben de bayılırım topkeke. Aynı hamurla böyle değişik değişik yapınca da çok güzel oluyor. Meyvelilerin içine limon rendesi koymanı tavsiye ederim meyve şekerlemelerine çok yakışıyor..
    Afiyet olsun..
    Evren

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,

    Güzel tariflerinizi bir süredir zevkle takip ediyorum. Bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Ben mutfak konusunda biraz acemiyim. Bir sorum var: muffin kalıbı kullanmadan, hamuru sadece kağıt topkek "kase"lerinde mi pişiriyorsunuz? Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar