Çarşamba, Aralık 27, 2006

Biraz ara zamanı

Merhaba sevgili dostlarım,
Blogger hayatına biraz ara verme zamanı geldi. Bir süre internet bağlantım olmayacak, bağlandığı zaman da doğum izninde olacağım için sizlerden bir süre uzak kalacağım.Bu benim için inanın çok zor bir durum. Daha öncede birçok kez paylaşmıştım sizlerle bu blog hayatı insanda fena bağımlılık yapıyor diye. Yazmadan, paylaşmadan nasıl uzak duracağımı bilemiyorum ama yeni ev yeni bebek benim epey bir zamanımı alacak. Kendimizi toparlar toparlamaz sizlere yeniden kocaman bir merhaba diyene kadar şimdilik hoşçakalın. Hepinizin kurban bayramını ve yeni yılınızı kutluyor yeni yılda tüm dileklerinizin gerçek olmasını diliyorum.
Sevgilerle

Pazartesi, Aralık 11, 2006

Yeni Yıl Keki-Weinachtstollen



Yeni yıl yaklaşıyor. Yeni yıl coşkusu her yerde hissedilmeye başlandı. Renk renk ışıklar, süsler, renkli camekanlar, gösterişli alışveriş merkezi süslemeleri, kardan adamlar, noel babalar. İşte benim için yılın en güzel zamanı başlamış oldu. 12 ayın içinde aralık ayı bu gösterişli renkli dünya nedeniyle benim en çok sevdiğim aydır..Yeni yıl ağacımız evimizin baş köşesinde yerini çoktan aldı bile.. Ne güzel! Hoş geldin Aralık ayı, hoş geliyorsun yeni yıl!!!
Bu hafta sizlerle Almanların geleneksel noel keki olan Weinachtsstollen’i paylaşmak istiyorum. Kek ile kurabiye arasında bir kıvama sahip olan bu kek üzerinden bir hafta bile geçse tadından bir şey kaybetmiyor. Üstelik besleyici olduğu kadar kalori olarak da düşük sayılabilir. İçinde tonlarca margarin ve şeker olmadığı için:) Kakule ve hint cevizinden hoşlananlar, peynir, limon ve fındıkla karışmış şeklinden de hoşlanacaklardır..

Malzemeler:
500 gr un
2 yumurta
1 pk kabartma tozu
150 gr şeker (3/4 su bardağı)
1 pk vanilya şekeri
½ çay kaşığı tuz
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 pk labne peyniri
yarım su bardağı kuş üzümü
yarım su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı acıbadem likörü
1 çorba kaşığı rom
1 tutam hint cevizi rendesi (bıçak ucu kadar)
1 tutam kakule tozu
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
1 limon kabuğu rendesi

Yapılışı:

Sırasıyla un, şeker, vanilya, kabartma tozu, yumurta, labne peyniri, tuz, tereyağı büyükçe bir kapta karıştıralım ve yoğuralım. İyice bütünleştikten sonra üzümler, likör, limon kabuğu rendesi, fındık e baharatları ekleyelim. Bu aşamada hamur biraz cıvıklaşacaktır. Ele yapışmayan bir kıvam alması için yaklaşık 5 avuç kadar daha ekstradan un ilave edelim. Büyük bir somun ekmek şekli vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım ve 200 derece fırında yaklaşık 75 dakika pişirelim.Kürdan kontrolü yaparak pişip pişmediğini kontrol edelim. Bazı fırınlar çabuk pişirebileceği için keki fırına koyduktan bir saat kadar sonra kürdan testi yapmakta fayda var. Dışı oldukça sert olacaktır. Fırından çıkar çıkmaz bir çorba kaşığı kadar tereyağı eritip fırçayla kekimizin üzerine sürelim ve bolca pudra şekeri ile kaplayalım. Afiyet olsun...



Perşembe, Aralık 07, 2006

Havuç Salatası


İki haftadır bloğuma birşeyler ekleyemediğim için yaşadığım rahatsızlığı size anlatamam. Bu blog olayı insanda gerçekten yoğun bir bağımlılık yapıyormuş. Doğumdan sonra ne yapacağımı şimdiden kara kara düşünmeye başladım. Biri bebek iki çocuk nasıl yetişeceğimi inanın bilmiyorum. Bu yüzden bir süre sizlerden uzak kalabilirim. Merak eden arkadaşlarıma hemen açıklayayım, iki haftadır birşeyler ekleyememe sebebim sağlıksal değil tamamen işlerin yoğunluğundan. Hem iş hem ev taşınma hazırlıkları arasında buraya zaman ayıramadım. 20 gün içinde kısmetse yeni evimize taşınacağız, Ocak 16 sında ise yeni bebeğe hoşgeldin diyeceğiz inşallah.
Bugün sizlerle aslında birçoğumuzun bildiği ama benim biraz değişiklik yaparak yemeyi sevdiğim havuç salatasının tarifini paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
3 adet büyükçe havuç
1 adet katı haşlanmış yumurta
4 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 fincan iri dövülmüş ceviz
Kuru nane
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Havuçları robotta orta irilikte kıyalım.(Rendelemiyoruz robotun bıçağı ile kıyıyoruz. )Yarım çay bardağı zeytinyağında kavuralım. Hafif diri kalacak şekilde kavurduktan sonra ateşten alalım.
Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsaklarımızı iyice karıştıralım. Haşlanmış yumurtamızı küp küp kesip havuçlarımıza ekleyelim. Son olarak ceviz ve mayonezli yoğurdumuzu da ilave ettikten sonra tuzumuzu ayarlayalım ve nane ile süsleyip afiyetle yiyelim.