KREMALI BROWNİ
Bu browni tarifi kendimi bildim bileli annemin evinde olan ve şimdi el koyduğum için benim olan bir alman pasta kitabında yatıyordu. Ta ki bir kaç ay önce denemeye cesaret edene kadar. Denediğimde neden daha önce yapmadığıma çok pişman oldum. Gerçekten yediğim en güzel brownilerden biri olmuştu. Eşim, çikolatalı kekleri çok sever özellikle brownileri ve tercihi de genelde iyisini bulamadığı için hazırlarından yanadır. Benim tarifi denediğinde gerçekten çok beğendi. Babam, çok zor beğenen biri olmasına rağmen tarifime bayıldı diyebilirim. (Tarifi de hemen nasıl benimsedim değil mi? Sanki ben uydurdum). Neyse uzatmadan tarifi yazayım.
Malzemeler ;
80 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı sıvı yağ (fındık yağı tercihimdir)
6 tepeleme çorba kaşığı kakao
2 yumurta
Yarım su bardağı fındık
100 ml krema (Yarım paket tikveşli, sütaş vb. )
1 paket vanilya
1,5 su bardağı şeker
150 gr un (1/2 bardak, 200 ml lik olanlarından)
Yapılışı:
Yumurta, yağ ve şekeri mikser ile çırpalım. Şekerin iyice çözülmesi gerekiyor. Ortalama 7-8 dakika. İçerisine, benmari usülü erittiğimiz ve kremayla karıştırdığımız çikolatayı ve fındıkları ekleyelim çırpmaya devam edelim.
Un, kakao ve vanilyayı eleyerek birbirine karıştırdıktan sonra karışıma ilave edelim. Yağladığımız kalıbımıza (az yağlayalım içinde krema olduğu için çok yağlı olabiliyor) dökelim.
180 dereceye ayarlanmış ve ısınmış fırınımıza verip yaklaşık 30-35 dak. üstü pul pul olana kadar pişirelim. Fırınlar arası farklılık olabileceğinden arada bir (ilk 15 dakika hariç) kurdanla kontrol etmekte yarar var. Benim fırınımda 25 dakikada pişti).
Afiyet olsun
Malzemeler ;
80 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı sıvı yağ (fındık yağı tercihimdir)
6 tepeleme çorba kaşığı kakao
2 yumurta
Yarım su bardağı fındık
100 ml krema (Yarım paket tikveşli, sütaş vb. )
1 paket vanilya
1,5 su bardağı şeker
150 gr un (1/2 bardak, 200 ml lik olanlarından)
Yapılışı:
Yumurta, yağ ve şekeri mikser ile çırpalım. Şekerin iyice çözülmesi gerekiyor. Ortalama 7-8 dakika. İçerisine, benmari usülü erittiğimiz ve kremayla karıştırdığımız çikolatayı ve fındıkları ekleyelim çırpmaya devam edelim.
Un, kakao ve vanilyayı eleyerek birbirine karıştırdıktan sonra karışıma ilave edelim. Yağladığımız kalıbımıza (az yağlayalım içinde krema olduğu için çok yağlı olabiliyor) dökelim.
180 dereceye ayarlanmış ve ısınmış fırınımıza verip yaklaşık 30-35 dak. üstü pul pul olana kadar pişirelim. Fırınlar arası farklılık olabileceğinden arada bir (ilk 15 dakika hariç) kurdanla kontrol etmekte yarar var. Benim fırınımda 25 dakikada pişti).
Afiyet olsun
Bu tür tarifler benim favorimdir. Cok severim benzer cok tarif yapıyorum ve hiç şaşmazlar dediğin gibi, çok lezzetli olurlar cokk,
YanıtlaSilResimde cok guzel gorunuyor ellerine sağlık,
Sevgilerimle,
Figen
Figen, güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Benim de favorimdir çikolatalı kekler ve tatlılar ve mümkün olduğu kadar çok yapmaya çalışırım. Benim canavar minik oğlum da bayılır bunlara. Ben yemesem de onun için sık sık yapmaya çalışıyorum
YanıtlaSilSevgiler...
Evren
Merhaba Tuzbiber,
YanıtlaSilblogunu yeni gordum, hosgeldin.
Link icin sormussun, elbette seviniriz. bizde seni linklerimize ekliyoruz hemen.
Cok guzel yaptiklarin, pastaya bayildim.
Ellerine saglik.
Zeynep
teşekkür ederim Zeynep. Bu kadar güzel yemek ve sunum yapan sizlerden böyle şeyler duymak gerçekten büyük bir zevk.
YanıtlaSilSevgiler..
Evren
Sevgili Evren hoşgeldin aramıza.Blogunu çok beğendim ve linklerime ekledim.Benide tabiki ekleyebilirsin.Çok memnun olurum.Ymekler ve pastalar nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Görüşmek üzere...
YanıtlaSilGüzel yorumların için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilSizler gibi güzel yemekler yapanların arasına katılmak, paylaşmak bana çok büyük bir zevk verdi inan. Bunu daha önce keşfetmediğim için çok üzüldüm.
Sevgilerimle,
Evren
Evren,
YanıtlaSilEger yemeklere duskun isen ve hala uye degilsen senide yemek gurubumuzda gormek isteriz.
Katilmayi dusunursen
zeynepyemekvebiz@gmail.com adresine yazabilirsin.
Sevgilerimle.
Zeynep
Evren harikasın! Ne kadar güzel şeyler yapmışsın ellerine sağlık ve aramıza hoşgeldin :)
YanıtlaSilEvren hoşgeldin! Bu kadar tatlıcıya bir tuz-biber lazımdı diyeceğim ama bakıyorum sen de tatlıseverlerdensin:)) Güzel paylaşımlar dileğiyle (brownin şahane bu arada!)
YanıtlaSilSevgiler..
Gerçekten siten çok güzel yazıların ve tariflerin çok hoş. Pek çok browni tarifi denedim seninkide deneyeceğim yalnız 6 yemek kaşığı kakao fazla mı ne?
YanıtlaSilTülin merhaba,
YanıtlaSilKakao oranını tamamen ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Orjinal tarif böyle diyor biz ailecek çikolatayı çok sevdiğimiz için orjinali uyguladık.Siz 6 yerine 4 kaşık kullanabilirsiniz.. İstersen içine bir parça portakal kabuğu rendesi katıp portakallısını, ,istersen dondurulmuş vişne katıp vişnelisini de yapabilirsin. Dediğim gibi, tamamen ağız tadı:)Sevgilerimle...
çikolatayı bizde çok severiz demek ki 6 kaşık konacak:))
YanıtlaSilne yazık ki hep cevizli ya da fındıklı yapıyorum vişneyi ve portakalı bu tür tatlılarda bir sevmeyen ailem var. kendim için niye yapmıyorsam:))
Evren merhaba, tarifin yine muhteşem görünüyor. Birşey soracağım, bu ölçüleri hangi büyüklükteki kalıba uygulayabilirim.
YanıtlaSilSevgiler,
Merhaba, ben de kalıbın ölçüsünü soracağım.sevgiler...
YanıtlaSilEbru merhaba,
YanıtlaSilben 20 cm lik kelpçeli kalıp kullanıyorum canım..
sevgiler..
Excellent, love it! Custom 4x4 cars Vietnam war baseball players Connection internet spain Motels in westport washington Cheapest online didrex Research on air purifiers and allergies European vacation Free ultram information http://www.effexor-xr-side-effects.info watch me shine joanna pacitti online credit report st augustine florida plastic surgeon The king and his court baseball
YanıtlaSil