Mantarlı ve Fıstıklı Pilav


Geçtiğimiz haftayı yoğun bel ağrısı ile zorlu bir şekilde ve bir hafta boyunca yataktan çıkamayarak atlattıktan sonra bugün işbaşı yapabildim nihayet. Sanırım belimi bir yerde zorlamış veya kötü şekilde soğuk aldırmışım. İlaç da kullanamadığım için bir haftayı epey zor geçirdim ama şu anda kendimi iyi hissediyorum. Bana göre hamileliğin en zor yanı bebeğe zarar vereceği endişesiyle ilaç kullanamamak veya kullanmak zorundaysak bile verdiği vicdan rahatsızlığı..
Neyse, geçtiğimiz haftasonu arkadaşlarımızı iftara davet etmiştik. Onlar için hazırladığım iftar menüsünde yer alan mantarlı ve fıstıklı pilav tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok beğenildiğini de eklemek isterim..

Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
2 baş soğan
1 kahve fincanı şamfıstığı
500 gr kestane mantarı
Sıvı Becel, fındık yağı
2 su bardağı Tavuk suyu
1 su bardağı sıcak su
1 avuç kadar arpacık şehriyesi

Yapılışı:

Pirinçleri bir kapta sıcak su içinde 1 saat kadar bekletelim.Tavuk suyumuzu hazırlayalım.
Soğanları ince ince kıyalım ve yarım su bardağı fındık yağı ve becel karışımında pembeleşene kadar kavuralım.Şehriyeleri ekleyelim. Mantarları ayıklayıp küçük doğrayıp soğanlara ilave edelim. Mantarları sularını salıp iyice çekene ve altın sarısı rengi alana kadar sürekli karşıtırarak pişirelim ve soğuk suda nişastasından 3 kere yıkayarak arındırdığımız pirinçlerimizi ekleyelim. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım ve tavuk suyu ile sıcak suyumuzu ekleyelim ve altını iyice kısalım. Tuzunu atalım. Suyundan tattığımızda ağzımıza deniz suyu gibi tuzlu bir tat gelen kadar tuz ilave edelim. Piştikten sonra normal tuz kıvamına inecektir merak etmeyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim ve altını kapattıktan sonra tencerenin kapağının altına kağıt havlu veya temiz bir bez koyarak kapağı kapatıp demlenmeye bırakalım. Yarım saat sonra kapağı açıp pilavı karıştıralım ve tekrar kapağı kapatıp demlemeye devam edelim. Bir yarım saat sonra pilavımız yenmeye hazırdır. Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Evrencim geçmiş olsun canım şimdi iyi olmana sevindim.Pilavın çok lezziz görünüyor eline sağlık canım güzel ,mutlu,sağlıklı bir hafta dilerim.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederimm Susamcığım iyi dileklerin için..
    Sana da iyi haftalar dilerim canım..
    Evren

    YanıtlaSil
  3. Gecmis olsun.Bel agrisi insanin fiziksel tum islerini etkliyo degil mi? Gerci seninki bebege bagli sanirim ;)
    eline saglik, mantarli pilav cok guzel olmus. Bulgurlu da denemeni tavsiye ederim ,Hoscakal

    YanıtlaSil
  4. Evren'ciğim,
    Senin sayfanda da çıkıyor bu açılır pencere yani reklam olayını nasıl engelleyebilirim bir bilgin var mı? Herhalde ben yanlış bir yer işaretledim ama neresi olduğunu bilmiyorum. Senin sayfanda da çıktığı dikkatimi çektiği için sana sormak istedim. Yardımların için teşekkürler şimdiden. Bu arada iyi olmana sevindim. Kendine iyi bak canım :)

    YanıtlaSil
  5. Lama merhaba,
    teşekkür ederim. Bulgurlusunun hiç denemedim, bulgur pilavının içine mi koyuyorsun yoksa pirinç pilavına bulgur mu ekliyorsun tam olarak anlamadım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Bocuruk merhaba canım,
    Bu açılan bir reklam sitesinden ziyade tanıtım sayfası. Bizim gibi amatörce sitelerle ilgilenenlerin sitelerini exchange'e üye olanlara tanıtıyor. Benim sitemi de diğer üyeler sitelerini açınca onlara tanıtıyor. Karşılıklı birşey yani.. Bazen şiir sayfaları, bazen birşey satanların sayfaları, bazen özel paylaşım siteleri açılabiliyor..Tam olarak reklam sayfası gibi değil ...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun pilavda çok leziz görünüyor ellerine sağlık kendine ve bebişe iyi bak sevgiler Ebru

    YanıtlaSil
  8. Evrenciğim, geçmiş olsun aman beline dikkat et, ben de vaktiyle ağrıtmıştım şimdi bel fıtığıyım. Hamileliğimde de çok zorlanmıştım özellikle son ay... Sonra da zaten bebeği indir kaldır çok zorlanıyor bel...

    Pilavın çok güzel ellerine sağlık..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Evrencim merhaba umarım şimdi daha daha iyisin. Bu arada pilavin malzemesinden belli lezzetli olduğu. Ellerine sağlık. Sevgiler.
    Bu arada kandilin müberek olsun.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Evren,
    kusura bakma gec bir cevap ama sorunu yeni farketim.
    Bulgur pilavi pisirip icine mantar koyuyorsun,ayy bahsederken bile canim cekti:P
    Denersen begenirsin umarim,
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar