Hindistan cevizli Revani


Beni bilenler bilir, ben geleneksel tatlara değişiklik katmasını çok severim. O yüzdendir ki evde aynı şeyden pek pişmez. Mutlaka birşeyleri değişmiştir. Birkaç katı tarifim dışında, tiramisu, browni, çikolatalı kek vs. gibi onun dışında evde pişenler değişik bir kaç tattan nasibini alır. Ne yapayım huyum kurusun değişiklik yapmayı seviyorum. Hele değişik lezzetlere bayılırım. Hindistan cevizli revani tatlımız da bunlardan biri işte.. Deneyin bayılacaksınız..
Malzemeler:
4 yumurta
1 sb tozşeker
1/2 sb irmik
1/2 sb hindistan cevizi
1,5 sb un
1 pk vanilya
Şerbet:
750 gr su
750 gr toz şeker
Yumurta, vanilya ve toz şekeri yaklaşık 15 dakika yüksek hızda çırpıp mayonez kıvamına getirelim. Ardından elenmiş un, irmik ve hindistan cevizini ilave edip spatula ile aşağıdan yukarı havalandırarak (çırpmadan) yavaşça karıştıralım. Yumurtaları söndürmeden yapmamız gereken bu işlemin süresini uzun tutmayacağız sadece kuru karışım homojen olarak dağılsın yeter.
Her yanını tereyağı ile yağladığımız küçük boy tepsimize (benimki yaklaşık bir kenarı 20 cm olan kare borcam) yayalım ve 175 derece fırında üstü pembeleşip içi kürdan testi temiz çıkana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra şerbetimizi hazırlayalım (şeker ve su tencerede kaynatılacak yaklaşık 15 dakika kadar) ve soğuk revaniye sıcak şerbeti döküp soğumasını bekleyelim. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Evren'cim revanin harika görünüyor. İçine yağ ve yoğurt-süt gibi sıvı malzemeler konmuyormu acaba? Ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar