Havuç Salatası


İki haftadır bloğuma birşeyler ekleyemediğim için yaşadığım rahatsızlığı size anlatamam. Bu blog olayı insanda gerçekten yoğun bir bağımlılık yapıyormuş. Doğumdan sonra ne yapacağımı şimdiden kara kara düşünmeye başladım. Biri bebek iki çocuk nasıl yetişeceğimi inanın bilmiyorum. Bu yüzden bir süre sizlerden uzak kalabilirim. Merak eden arkadaşlarıma hemen açıklayayım, iki haftadır birşeyler ekleyememe sebebim sağlıksal değil tamamen işlerin yoğunluğundan. Hem iş hem ev taşınma hazırlıkları arasında buraya zaman ayıramadım. 20 gün içinde kısmetse yeni evimize taşınacağız, Ocak 16 sında ise yeni bebeğe hoşgeldin diyeceğiz inşallah.
Bugün sizlerle aslında birçoğumuzun bildiği ama benim biraz değişiklik yaparak yemeyi sevdiğim havuç salatasının tarifini paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
3 adet büyükçe havuç
1 adet katı haşlanmış yumurta
4 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 fincan iri dövülmüş ceviz
Kuru nane
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Havuçları robotta orta irilikte kıyalım.(Rendelemiyoruz robotun bıçağı ile kıyıyoruz. )Yarım çay bardağı zeytinyağında kavuralım. Hafif diri kalacak şekilde kavurduktan sonra ateşten alalım.
Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsaklarımızı iyice karıştıralım. Haşlanmış yumurtamızı küp küp kesip havuçlarımıza ekleyelim. Son olarak ceviz ve mayonezli yoğurdumuzu da ilave ettikten sonra tuzumuzu ayarlayalım ve nane ile süsleyip afiyetle yiyelim.

Yorumlar

  1. Allah kolaylık versin hem taşınma hem iş hemde hamilelik zor olsa gerek...

    YanıtlaSil
  2. sık sık bakıyordum ben de merak etmiştim.yeni iletini görünce sevindim.kolay gelsin sana.

    seda
    tarifname.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar