Pazartesi, Nisan 07, 2008

Elmalı Dolama


Merhaba,

Bu hafta kayınvalidemler bizdeydi. Yedik içtik bol bol sohbet ettik. Dün akşam çayın yanına birşeyler yapayım derken aşağıdaki basit tarifi uydurdum:) Uyduruk bir tarif ama çok beğenildi. Benzerleri vardır bu da elmalısı.
Malzemeler:
2 elma
6 adet kare milföy hamuru
1\2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1\2 su bardağı esmer şeker (veya toz şeker)
Tarçın
Yapılışı:
Elmaları soyalım irice rendeleyelim yarım su bardağı şeker ve tarçınla 5 dakika kadar tavada pişirelim.Piştikten sonra cevizleri ekleyelim ve 6 eşit parçaya ayıralım. Her bir kare milföy hamurunun üzerine her yerini kaplayacak şekilde yayalım Üzerlerine birer tatlı kaşığı şeker serpelim ve rulo yapalım. Her bir ruloyu 5 eşit parçaya bölelim ve yağlı kağıt serili tepsiye koyalım. Üzerlerine avucumuzla birzcık bastıralım ki ek yerleri iyice birbirine yapışsın. Yapışmayan yerler varsa onları parmaklarımızla sıkıştırabiliriz. 200 derece fırında 15 dakika kadar milföyler kabarıp altın sarısı renk alana kadar pişirelim. Servisten önce pudra şekeri serpelim ve afiyetle yiyelim. Az şekerli, elmalı tatlımız hazır....

0 yorum:

Yorum Gönder