Salı, Ocak 24, 2006

Arca'nın ilk Yıl Pastası




Geçen yil oğlumun doğumgününde yaptığım dogumgünü pastasi. Pastaban içine dilediğiniz dolgu kremasi, üstüne seker hamurundan kaplama.

Seker hamuru tarifi

100 gr glikoz

1 yemek kasigi gliserin

500 gr pudra sekeri

1 yemek kasigi jelatin tozu.

Yapılışı:

Jelatin soguk suda eritilip (yar1m çay bardag1 kadar) benmari usulü 1s1t1l1r. Seker, glikoz, gliserin ve jelatin eklenerek hamur yogrulur. Seker miktarını artırıp azaltabilirisiniz. Bazen ölçüler farkedebildiğinden hamur ele yapısmayacak kıvama gelene kadar ilave edebilirsiniz. Hamuru pastayi kaplad1ktan sonra buzdolab1na kesinlikle koymayın aksi halde hamur donacaktır.

2 yorum:

  1. Merhaba, Glikoz ve gliserin i nereden temin ediyorsunuz?
    Gerci ben İzmir deyim ama siz bulundugunuz yerden nasıl temin ediyorsunuz? Bende alıp yapmak isterim, cok hos ve kıvamında olmus pasta hamuru? ellerine saglık, sayfadaki tum tarifler harika,

    sevgilerimle
    Figen

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Figencim,
    Ben sözünü ettiğin malzemeleri eminönü mısır çarşısından temin ediyorum. Tabi İzmir de nerede bulabilirsiniz bilemiyorum ama pastanelere sormakta fayda olabilir. Güzel ve tatlı düşüncelerin için teşekkür ederim.
    Sevgilerimle,
    Evren

    YanıtlaSil