Tarçınlı Kek

Bu haftaki tarifimiz de eşimin ablası sevgili Nuriye Ablamdan. Geçtiğimiz haftalarda kendisini ziyaret ettiğimizde her zamanki gibi hünerini gösterip çok lezzetli bir kek ikram etmişti bize. Hemen fotoğrafını çekip tarifini alıverdim. Tarçını sevenler için çok lezzetli bir kek. Bu arada farkındayım hala sizlerle İtalya resimlerimi paylaşacağım ama biliyorsunuz hamilelik dolayısı ile kendimi çok yorgun hissettiğim için resimleri düzenleyip boyutlarını ayarlamaya zaman yaratamıyorum. Beni affedin nooolur:)
Şimdi gelelim kekimizin tarifine..
Malzemeler:
1/2 su bardağı süt (200 ml)
1 pk kabartma tozu
2 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
100 gr tereyağı
1 çk kakao
1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra erimiş ve ılınmış tereyağı, süt, kakao ve tarçın ilave edielim. Başka bir kapta karıştırılan un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim. Yağlanmış kek kalıbına dökerek 180 derece fırında ortalama 20-25 dakika pişirelim. (Kürdanla kontrol edildiğinde kürdan temiz çıkmalı.)
Bir bardak süt (hamileler) ya da soğuk bir bardak limonata eşliğinde (hamile olmayanlar) afiyetle yenir:)
Nuriye ablanın ellerine sağlık, kek çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilCanım önemli olan sağlık, sen kendini iyi hissedince resimleri eklersin, acele etme belkide bebişin resmiyle birlikte eklersin ;))
Ay pembeli o kadar bekleyeme canım daha çoook var:)
YanıtlaSilYorumun için de ayrıca teşekkür ederim canım..
Sevgiler..
tarçınlı keklere bayılırım.ellerine sağlık kendine iyi bak.
YanıtlaSilsevgi ve selamlarımla
nunubella
Evrencigim, tarcin kokusunu cok severim. Nuriye Ablanin ellerine saglik, sanada afiyet olsun canim, kendine iyi bak...
YanıtlaSilesinizin ablasinin ellerine saglik..sizinde emeginize..
YanıtlaSilbu arada blogunuzu ilk def agezdim sanirim ve gercekten cok güzel sicacik bir blog..
ve sizi kutlarim allah insallah hayirlisiyla hyeni yavrunuzu kucaklariniza almanizi nasip eder..
sevgiyle kalin
özlem
Tarcinli olmayan bir kek yaparken bile malzemelerin icine bir fiske tarcin katan ben, bu kek tarifine bayildim tabii:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nunucuğum..
YanıtlaSilSevgiler..
Nezaketçiğim teşekkür ederim..
YanıtlaSilBen de severim tarçını tatlılarda..
Sen de kendine iyi bak canım.
Sevgiler..
Özlem merhaba,
YanıtlaSilHoşgeldin iyi ki de gelmişsin sayfama..Bloğunu gezme fırsatım oldu şimdi bayıldım yaptıklarına.. Artık sık sık gelirim ben de seni ziyarete..
Sevgiler..
Teşekkür ederim Defneciğim.
YanıtlaSilİnan ben de ablam bize ikram ettiğinde severek yedim çünkü ben de çok severim tarçını..
Sevgiler...
Sevgili Evren,pilava bile tarçın koyan ben,bu keki neyapar? Yapanın eline sağlık,yiyene afiyet olsun...
YanıtlaSilMerhaba EVREN,
YanıtlaSilSİtene sık sık giriyorum, fakat yorum yazmaya fırsat bulamıyorum:)
tarçınlı kek harika görünüyor,zaten bende tam bir kek canavarıyımdır.
resimleri sabırsızlıkla bekliyoruz ama sağlık herşeyden önemlidir. kendini yorma...
sevgiler...
gülcan
merhabalar evren ben tarcina ve muskat cevizine hayranim, her tatlinin hamur isinin icine muhakkak atarim... ellerine saglik Nuriye Hanim`in.. seninde ellerine saglik yazip paylastigin icin...
YanıtlaSilGülcan merhaba,
YanıtlaSilyormuyorum merak etme kendimi..Zaten belli oluyordur 2 haftadır güncelleyemiyorum sitemi.. Sık sık beklerim canım..Ben de siteni ziyaret etme fırsatı buldum çok keyifli neşeli bir siten var. Hele kaynana hikayesine bayıldım valla.. çok güzel. ellerine sağlık canım
Münevver merhaba canım. Ne lezzetli bir baharat değil mi? Ben de bayılırım. Bak şimdi en alaka diyeceksin baharat deyince aklıma kısır geldi .. Haftasonu yapayım hemen canım çekti.. Hani şu benim hatay usulü kısır var ya ondan..:)
YanıtlaSilSevgiler..
Defne merhaba canım,
YanıtlaSilbeğendiğine sevindim.. Gerçekten hafif ve lezzetli bir kek..
Sevgiler.:
This is very interesting site... Thermal coffee maker review Bare breasted boating
YanıtlaSil