Diyet Kabak Salatası


Ağustos sıcağında karın doyurmak için hafif, lezzetli bir o kadar da besleyici bir yemeğe kim hayır diyebilir ki değil mi?
İşte bu lezzetli salatanın veya kimisine göre de yemeğin tarifi aşağıda şimdiden afiyet olsun?

Malzemeler:
Kabak (Dilediğiniz miktarda)
Sarımsak
Sirke
Tuz
Zeytinyağı
Maydanoz, dereotu

Yapılışı:
Kabakları tırtıklı olacak şekilde soyalım. Bunun için tırtıklı bir bıçak kullanabiliriz. İri küpler halinde doğrayıp hafif dir olacak şekilde haşlayalım. Suyunu süzelim. Başka kapta ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, sirke ve tuzu iyice karıştıralım ve kabaklara ilave edelim. Son olarak ince kıyılmış dereotu ve maydanozuda karıştırıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.. Afiyet olsun
..

Yorumlar

  1. Evrencigim, cok severim ben tur salatalari. Ben sirke yerine limon kullanmayi tercih ederim birde dereotu ve maydanoz kullanmamistim hic. Mutlaka deneyecegim. Ellerine saglik, bu arada umarim iyisindir.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık
    bu sıcak günlerde yenilebilecek en güzel şeylerden biri Ben sirkeyi hiç sevmem onun yerine limon kullansam olur heralde diye düşünüyorum
    Hoşçakalın

    www.blogcu.com/fikos

    YanıtlaSil
  3. Nezaket merhaba canım, tabi dilediğini kullanabilirsin, ben sirkeyi çok sevdiğim için her zaman ilk tercihim olur. Ben iyiyim canım, seni sormalı nasıl gidiyor:)
    Öptüm...

    YanıtlaSil
  4. Fikriye merhaba,
    tamamen zevkinize kalmış. Ben sirke kullanmayı her zaman tercih ederim, eşim de limonu sever mesela..
    Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar