Patlıcanlı Mayalı Poğaça


Patlıcanlı Mayalı Poğaça

Hamur için:
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
2 yk kaşığı kuru maya (bir paket aktif kuru maya)
Alabildiği kadar unJ

İçi için: 2 adet patlıcan
1 orta boy soğan
2 domates
tuz, karabiber

Patlıcanları, soğanı ve domatesleri küp küp doğrayıp sıvıyağda kavuralım. Tuzunu ve biberini ilave edelim.


Öncelikle ılık süt, maya ve şekeri bir kapta karıştırıp kabarmasını sağlayalım.(Aktif kuru mayada bunu yapmamıza gerek yok tüm malzemeyi karıştırmamız yeterli). Yeterince kabarınca kalan tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar azar azar un ilave edelim. (Bu malzemeye, ortalama söylüyorum kesin değildir 4-5 su bardağı un gider diye düşünüyorum.Annemin tarifleri genelde böyle göz kararı olduğundan ben de yanında olmadığımdan bardak usulü ölçme fırsatım olmadı, ama bu kıvamı yakalamak inanın zor değil.Yeterki unu azar azar koyalım.


Sonra da hamuru ikiye bölerek yarım santim kalınlığında yuvarlak olarak açalım. Bıçak yardımıyla sekize bölelim(sigara böreği yapar gibi 8 adet üçgenimiz olacak). Geniş taraflarına içimizden koyalım ve rulo yapıp yağlanmış tepsiye dizelim. Dilerseniz klasik poğaça gibi küçük yuvarlaklar açarak da poğaçayı şekillendirebilirsiniz. Üstlerine içine çok az toz şeker katışmış yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üstleri resimdeki gibi olana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..

Yorumlar

  1. Evren'cim merhaba, ne kadar dikkatimi cekti tarifin. Hic rastlamamistim simdiye kadar. Patlican seven bir aile olarak muhakkak deneiyecegim. Ellerine saglik.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun canım, lezzeti gerçekten çok güzel oluyor eğer benim gibi bir patlıcan seversen:)
    Evren

    YanıtlaSil
  3. Ufff, Evrencigim, ne guzel bir tarif ve de fotograf bu:) Su kosusturmam bitmedi ki, bir bitsin hemen deneyecegim. Ellerine saglik. Operim.

    YanıtlaSil
  4. Defne merhaba,
    Teşekkür ederim, ah sen bir de tadına baksan! Nasıl lezzetli nasıl lezzetli:) Valla benim de tekrar canım istedi..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar