Patlıcanli Biber Dolması


Off offf! Bu sıcak Ağustos gün ve geceleri bir gün bitecek mi? Arkadaşlar ben kışı özledim ya!! Ne olur kızmayın ama hamileyken yaz sıcakları hiç çekilmiyor...Canım ne yemek yemek istiyor ne yapmak istiyor. Sadece yatmak istiyorum şöyle bacaklarımı uzata uzata..
İşte bu haller içindeyken yemek yapmak zorunda kalınca ben de şöyl edeğişik bir biber dolması yapayım dedim. Biz çok sevdik. Bakalım sizler de sevecek misiniz?

Malzemeler:

Dolmalık yeşil biber
Pirinç (biber sayısından 5 kaşık fazla dolu dolu)
Bir büyük boy patlıcan
Dolmalık fıstık
Kuşüzümü
Yenibahar (2 dolu tatlı kaşığı)
Çok az tarçın
Tatlı toz kırmızı biber
Karabiber
Pul biber
Dereotu
2 büyük soğan

Yapılışı:

Patlıcanı çok minik küpler halinde doğrayıp zeytinyağında kavuralım. İnce kıyılmış soğanı da ilave edip onu da sararana kadar kavuralım. Pirinçleri ekleyerek pirinçler sararana kavurmaya devam edelim. Kalan tüm malzemeleri ekleyelim ve bir su bardağından biraz daha fazla sıcak suyu ilave ederek ateşi kısalım ve suyunu çekene kadar pişirelim. Pirinçler suyunu çektikten sonra 10-15 dakika dinlendirelim. Yıkanmış biberlerimizi içle dolduralım ve tenceremize dizelim. Biberlerin boyunun yarısını geçemeyecek kadar sıcak su ilave edelim tencerimize ve orta ateşte biberlerimiz yumuşayana kadar pişirelim. Pirincimiz zaten yarı pişmiş olduğu için biberlerin pişmesi yeterli olacaktır. Sonuçta içi tane tane olan biber dolmalarımız oluyor.. Hem de kızarmış patlıcan aromalı! Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. Değişik bir lezzet olmuş.Karışık dolma yapıldığında, oyulmuş patlıcanların içlerinin dolma içine katıldığını duymuştum ama patlıcan dolması yapmadan da biber dolmasına eklemek iyi bir fikir. Patlıcan nasılsa çok lezzetli bir sebze, çok severim :) Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. çok farklı bir lezzet bence,ellerine sağlık.Kimbilir tadıda nasıl güzel olmuştur.Zaten en çok sevdiğim sebzeler.tekrara ellerinize sağlık.afiyetler olsun.)

    YanıtlaSil
  3. Papatya merhaba,
    güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. Ben de patlıcanın her türlüsünü çok severim.
    sevgiler..
    evren

    YanıtlaSil
  4. Damak tadı merhaba,
    Gerçekten lezzeti çok güzeldi..Güzel düşüncelerin için de ayrıca teşekkürler.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Patlıcanlı biber dolmasını ilk defa duyuyorum:))

    Ama lezzetli olduğu resimlerden anlaşılıyor, denenmek üzere arşive not edildi;)

    YanıtlaSil
  6. Canımcım bu arada gribin etkisinden hala kurtulamadım dedin, aman dikkat et hamileyken grip olmak gerçekten bebek için büyük bir tehlike arz ediyormuş, aynı işyerinde çalıştığım bir arkadaş hamileyken çok şiddetli grip olmuş ve şuan çocuğu 6 yaşında hala konuşamıyor ve ismini söyleyince hiç bir tepki vermiyor, 4-5 senedir tedavi görüyor ama çok az bir faydası olmuş. Allah kimseye böyle bir acı göstermesin.

    Kendine çok çok dikkat et, streslerden ve sıkıntılardan uzak dur. Kendine çok iyi bak. Bol bol süt iç ballı ballı :))

    Öpüyorum seni, sağlıklı günler canım.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Evren,
    Çok değişik ve hoş bir tarif olmuş. Sıradan tarifleri böyle çeşnilendirmek çok güzel bir fikir. Bana da ilham kaynağı oldun. Sevgiler, Pınar

    YanıtlaSil
  8. Pembeli merhaba canım, Tarifim hakkındaki güzel yorumların ve sağlığımı düşünerek söylediğin güzel sözler ve öneriler için çok teşekkür ediyorum. Ben de elimden geldiği kadar kendime iyi bakmaya çalışıyorum. Meyvemi, sebzemi eksik etmiyorum ama şirket ortamında çalıştığım için camlar kapalı, klima açık hele bir de gripli biri varsa aramızda hastalanmamak büyük mucize oluyor.. Valla Allah'a emanetiz artık.. Allah korusun herkesin bebeğini böyle hastalıklardan..
    Öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  9. Pınarcığım merhaba,
    ben çok severim sıradan tariflere değişiklik katmayı.. Çok hoş oluyor yiyenler de sıradan bir yemek yiyeceğiz diye beklerken şaşırıyorlar bu değişik lezzet de nerden geliyor diye de marklanıyorlar.. O zaman daha da keyifli oluyor:)
    afiyet olsun canım..

    YanıtlaSil
  10. patlıcanlı biber dolması aklıma gelmezdi ilginç olmuş ellerinize sağlık. farklı tadlar hayata güzellik katıyor. aklımda bulunacak bu tarif

    YanıtlaSil
  11. Sevda mavisi merhaba,
    Eğer evinde fazladan patlıcanın varsa ve dolma yapacaksan tavsiye ederim lezzete gerçekten fark katıyor.. Ben yemeklere değişik şeyler eklemeyi çok severim. Evdekiler bunun içinde farklı birşey var ne koydun diye sorduklarında ise hadi bilin bakalım diyerek yorumlarını dinlemekten büyük keyif alırım..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. elınıze saglık ,ama bır onerıde bulunsam ,patlıcanları kup seklınde degıl ıyıce ınce kıyarak kavurup ustune pirıncı eklersenız daha gorsel bır sonuc elde edersınız.Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  13. I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! »

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar