Vişneli Gül Tatlısı



Yine sıcak bir Ağustos gününde İstanbul’dan herkese merhaba.
Gitmiyor arkadaşlar, bu sıcaklar git-mi-yooor! Haftasonu daha da sıcak olacakmış. Allah herkese kolaylık versin diyorum. Kendime şimdiden evin banyo küvetini rezerve ediyorum:) Orası benim:)
Haftasonu annemlerin yanına Erdek’e gittik. Orası da yanıyordu. Denize saat 17:00 den sonra ancak inebildik. Deniz suyu serinletmedi bile, o kadar ısınmış ki..
Neyse sabrediyorum çoğu gitti azı kaldı, kış geliyooor!!!
Annem yine her zamanki gibi nefis mamalar yapmıştı bize. Ben de iki tanesinin tarifni burada yayınlamak istiyorum bugün. Resimlerini de bir güzel çektim. Bir tek yapıp yemesi kaldı..
Afiyet olsun..

İlk tarifimiz Vişneli Gül Tatlısı

Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 yumurta –beyazı hamurun içine konulacak, sarısı dışına sürülecek
125 gr tereyağı (erimiş soğumuş)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 limonun kabuğunun rendesi

Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
pişmesine yakın birkaç damla limon suyu

Hamur için önce ıslak malzemeleri ardından kuru malzemeleri karıştırarak bir güzel yoğuralım. Hamurumuzu 3 mm inceliğinde merdane veya oklava yardımıyla açalım. Bir su bardağının ağzıyla hamurdan yuvarlaklar keselim. Üç adet yuvarlağı üst üste koyalım.(Bu bir adet gül olacak) Bunun ortasına biraz ceviz ve bir bütün vişne koyarak bir köşesinden başlayıp rulo yapalım. Rulonun tam ortasından bıçak yardımıyla keselim ve bıçakla kesilen tarafı yağlanmış tepsinin altına gelecek şekilde tepsiye yerleştirelim. Vişnenin yarısı bir tarafta diğer yarısı da diğer tarafta kalacak. Eğer tam denk gelmeze üstüne ayrıca bir yarım vişne koyabiliriz Hamurumuzun tamamını bu şekilde yaparak bitirelim. Üstlerine yumurta sarısından sürerek 180 derecede üstleri pembeleşene kadar pişirelim.
Hamurumuzu fırına verdikten hemen sonra şerbetimiz için su ve şekeri kaynatmaya başlayalım. Koyulaşınca (kıvam alınca) birkaç damla limon suyumuzu ekleyip ocaktan alalım. Fırından çıkan sıcak hamurumuza sıcak şerbeti dökelim. Şerbetin hamurlarımızın üstüne kadar çıkmasına özen gösterelim. Bunun için derince bir tepsi kullanabilir veya hamurlar piştikten sonra derin bir kaba aktarabilirsiniz. Şerbet iyice çekildikten ve buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Selaam, bende büyük bir sabırla bekliyorum bu sıcakların bitmesini.

    Anneciğinin ellerine sağlık, her iki lezzette çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Benim gibi düşününlerin olması ne hoş:)
    Teşekkür ederim, anneme ileteceğim canım.
    Evren

    YanıtlaSil
  3. Merhaba annenizin ellerine sağlık vişneli lezzetlere bayılırım görüntü ye beni diyor ama malum internetteyiz artık yapıp yeriz tarifi var nasılsa :) hoşcakalın sevgiler Özge

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Evren,
    Anneciğin ellerine sağlık,vişneli herşey favorimdir.Burdan o elleri öpüyorum ben iletirsen sevinirim canım.
    Hepsi harika olmuş,ellerine sağlık.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. selammm benim bi sorum olaçak serbetindemi kaynar olmasina gerek pisen gullerirle bulusturmak icin cevap veriresen severimmm

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar