Cheesecake-Çikolatalı ve Hindistan cevizli



30 hafta...Tam 30 haftayı bebişimle birlikte geride bıraktık. İki ay sonra ailemiz yeni bir meleğe daha kavuşacak inşallah. Şu anda tek dileğim, yüce Allah’ın hayırlısıyla yavrumuzu sağlıklı bir şekilde bize kazandırması. Hayatımız biraz daha değişecek. Artık dört kişilik bir aile olacağız inşallah ve bir iki yıl daha uykusuz gecelere merhaba diyeceğiz. Hamileliği bu kadar ilerletmişken haliyle de yorgunluğum giderek artmaya başladı. Artık en küçük işlerde bile çabucak tükeniyorum ve eve çok fazla zaman ayıramıyorum. Allahtan havalar soğudu da biraz daha rahat nefes almaya başladım yoksa halim dumandı. İki hafta sonra doğum iznine ayrılacağım. Bu arada yeni evimize taşınma telaşımız da başlayacak. Bu yorgunlukla evin alışverişini nasıl tamamlayacağımızı da bilemiyorum doğrusu. Epey yoğun bir dönem olacak bizim için, o yüzden biraz da erken ayrılıyorum izne, bu işlerin yetişmesi lazım.
Bu hafta sizlerle çok değişik bir cheesecake tarifi paylaşmak istiyorum (Aslında bu ingilizce ismi kullanmak istemiyorum ama tek alternatif peynirlikek olduğu halde tam olarak anlaşılmayacağını düşündüğüm için emin olamıyorum. Şöyle güzel bir türkçe karşılık bulunsa iyi olacak aslında). Haftasonu misafirlerimiz için yaptığım ve özellikle eşimden tam puan alan hafif ve lezzetli bir tatlı. Bakmayın bu kadar karışık göründüğüne hamurun tabanını hazırladıktan sonrası bir çırpıda bitiyor..Şimdiden afiyet olsun..


Taban hamuru:
1 sb un
100 gr tereyağ
3 çorba kaşığı buzlu su
½ su bardağı şeker


Üst malzeme:

1 pk labne peyniri
4 yemek kaşığı şeker
1 sb hindistan cevizi
1 sb iri kıyılmış fındık
1 sb damla çikolata
2 yumurta
1 pk vanilya
1 adet muz küçük doğranmış
4 çorba kaşığı süt

Muhallebi
1 sb süt
2 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı şeker

Çikolatalı Üst kaplama:

1 pk bitter çikolata (80 gr)
100 gr kaymak


Öncelikle cheesecake imizin taban hamurunu hazırlayalım. Soğuk tereyağını bıçakla küçük parçalara bölelim, şeker ve unla karıştırıp bir bıçak yardımıyla una yedirelim. Elimizle çok fazla yoğurmadan hamuru bütünleyelim ve 20 cm lik kelepçeli kalıba yayarak 175 derecede 15 dakika pişirelim ve fırından çıkaralım.

Muhallebimizi tarif ölçüleriyle hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
Diğer yandan üst malzememiz için şeker ve yumurtamızı çırpalım. Sütü ve labne peynirimiz ekleyelim. Ardından sırasıyla diğer malzemeleri ve muhallebimizi de ekleyelim ve taban hamurumuzun üzerine yayalım. Tekrar 175 derece fırında kürdan testimiz kuru çıkana kadar pişirelim.
Kaymağımızı bir cezvede eritelim ve ocaktan alarak küçük parçalara böldüğümüz çikolatamızı hızlı hızlı karıştırarak erimesini sağlayalım. Soğuyan kekimizin üzerine yayalım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.. Aifyet olsun..


Yorumlar

  1. tek kelimeyle harika olmuş.uzanıp 1 dilim alabilseydik keşke.elinize sağlık.

    hesna
    www.mordeniz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. anladığım kadarıyla yorucu ama güzel günler seni bekliyor.allah kolaylıklar versin.herşey istediğin gibi güzel olur inşallah.cheesecake mükemmel görünüyor,ellerine sağlık.sevgiler..

    seda
    tarifname.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. merhabalar,, öncelikle kolay gelsin ..ev taşıma bebek hepsi aynı anda olurda sende anlamzsın ..hangisine strez yapayım demezsin..kekin çok güzel görünüyor afiyet olsun.. sevgiler..ferhan

    YanıtlaSil
  4. Evrenciğim telaşeli dönemler bekliyor seni. Kolay gelsin, herşey yolunda gitsin inşallah. Ben bir önceki keke bayıldım. Ellerine sağlık, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Evren'cim senin şu anda hissettiğin duyguları bende 18 ay önce hissediyordum. Ay 2.çocuk nasıl yapacağım(ikisinin arası 10 yaş olunca) uykusuzlukla nasıl başa çıkacağım derken şu anda 18 aylık oldu bile, günler o kadar gözünü açıp kapayıncaya kadar çabuk geçiyorki hiç anlamayacaksın allah sağlıklı sıhhatli bir doğum ve evlat nasip etsin inşallah herşey allahın izniyle yoluna girer kendine iyi bak bu arada cheese kekinde nefis kolaylıklar sevgiler

    www.blogcu.com/mutfaksepeti

    YanıtlaSil
  6. Evrencim, öncelikle inşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde bebeğine kavuşursunuz. Taşınma işinde kolaylıklar dilerim.

    Cheesecakenin görüntüsü muhteşem, ellerine sağlık.

    www.blogcu.com/pembeli

    YanıtlaSil
  7. Evrencim merhabalara öncelikle ziyaretin için teşekkür ederim.cheesecake in malzemeleri okuduğumda zaten lezzetini tahmin etmek pekte zor olmadı ,görüntüsüde çok güzel eline sağlık.

    Bebeğinide sağlıkla ve hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah,Allah yardımcın olsun :)

    YanıtlaSil
  8. ee peykek diyorlar ya yemek bloglarinda

    YanıtlaSil
  9. Evrencim
    hayirlisi ile bebeginizi kucaklarsin insallah allah saglik sihhat ve mutluluk versin size.
    Agiz tadiniz hep tatli olsun.
    Peynirli kekinde cok guzel gorunuyor,
    cayin yayinda ne hos gider degilmi?
    Ellerine saglik.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili evren'cim,
    Öncelikle hayırlısı ile bebeğini kucağına alırsın sağlık sıhhat içinde.Şimdiden kolaylar gelsin sana her iki konuda da..
    Kek'in çok güzel ve nefis olmuş ellerine sağlık.Kahve yanında süper bir tat oluşturacağından eminim..Tekrar ellerine sağlık,afiyetler olsun..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Hesna merhaba, teşekkür ederim güzel yorumun için.

    Sedacığım,
    Güzel dileklerin için teşekkür ederim inşallah canım,


    Ferhan merhaba,
    aralık ve ocak ayları bir bitse inşallah ondan sonra biraz nefes alacağız. Eve taşınsak bir de hayırlısıyla bebeğimiz gelse daha ne isteyeyim ki sağlıktan başka değil mi?

    Behiyeciğim merhaba,
    İnşallah canım dileklerin için teşekkür ederim..


    Ebru merhaba,
    10 yaş fark olunca en azından sana yardımcı olur diye düşünüyorum. Benim ki daha 2,5 yaşında!İyi dileklerin için teşekkür ederim. Keki beğendiğine sevindim.


    Pembeli merhaba, teşekkür ederim hem iyi dileklerin hem de kekim hakındaki düşüncelerin için.


    Nalan merhaba,
    teşekkür ederim. Tavisye ederim gerçekten çok lezzetli oluyor..

    Zeynep merhaba,
    güzel dileklerin için teşekkür ederim. Benim için dua edin:)

    Damak Tadı merhaba canım,
    gerçekten kahveyle güzel oluyor.İyi dileklerin için de teşekkür ederim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. kolay gelsin canim. ne zor dönemler. ama bebis gelince, o güzel yüzü görünce yorgunluklar unutuluverir..
    tijen

    YanıtlaSil
  13. Bebisin cinsiyeti belli mi? bu arada tebrikler ve Allah bir avazda kurtarsin..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar