Kremalı Kırmızı Şarap Tatlısı

Dün akşam eşimin işi dolayısıyla sık sık görüştüğü yabancı arkadaşlarını yemeğe davet ettik. Bir İtalyan, bir Güney Afrikalı, bir Türk ve  bir de Kanadalı.
Boşuna heveslenmeyin fıkra yazmayacağım:)
Ne severler, ne yerler, neden hoşlanırlar bilemediğim için yemek seçimi yapmak beni epey zorlayacaktı. Eşim, Türk yemekleri yap dışarıda yiyorlar evde de yerler deyince işim kolaylaştı tabi. Biraz modernize edilmiş tarifleri uyguladım. Menümde, Beğendili tavuk kavurma, kuruyemişli pilav, fırında kremalı mantar ve ıspanak, kısır, humus, çiğköfte, pastırmalı börek, salata, kremalı kırmızı şarap tatlısı, çikolatalı ve frambuazlı pasta vardı. Herşeyi çok beğendiler.Afiyetle yediler. Çok  hoşuma gitti elbette bu durum. Gece de  yemek de çok eğlenceli geçti. Hepsiyle ilk kez tanıştığım halde çok sıcaktılar ve de esprili. Gecenin süprizi Amarula oldu..:))) Graham Güney Afrika dan gelirken getirmiş.. Tadı hala damağımda...

Malzemeler:
250 ml kırmızı şarap
2 yumurta sarısı
80 gr şeker (yaklaşık bir su bardağı)
150 ml süt kreması
100 gr labne peyniri
6 gr jelatin ( jelatininiz yoksa şarabı yarı yarıya olana kadar kaynatarak çektirmelisiniz ve yumurta sarısını bir artırmalısınız yani 3 adet yumurta sarısı kullanacaksınız)

Yapılışı:
250 ml şarabı kayanatın yaklaşık 3 dakika, alkolü uçsun. Eğer jelatininiz yoksa şarabı yarı yarıya azalana kadar kaynatın. Diğer taraftan 2 yumurta sarısı ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Bir yemek kaşığı ile kaynamış ve ocaktan indirilmiş olan şaraba ekleyip çırpma teliyle hızla karıştırın. Her defasında bir yemek kaşığı olacak kadar ekleyip karıştırmaya devam edin. Tüm yumurta karışımı bitince karışımı tekrar ocağın üstüne koyun tekrar kaynamaya başlayana kadar ocakta tutun. Kaynayınca ocaktan alıp biraz suda erittiğiniz jelatini ilave edin ve karıştırın. Soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra çırpılmış krema ve labne peyinirini şaraplı karışıma ilave edip iyice karıştırn ve likör bardaklarına paylaştırın ve buzdolabında katılaşmaya bırakın. Süsleyeren servis edin..Afiyet olsun..
bırakın. Süsleyerek servis edin..Afiyet olsun..

Yorumlar

  1. Merhaba, bu tarifinizi dün akşam denedim arkadaşlarıma. Süperdi, özellikle şarap tadını severlere tavsiye ederim, çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Elinize sağlık..
    Meryem

    YanıtlaSil
  2. Meryem merhaba,
    Beğenmenize çok sevindim. Ne güzel!Afiyet olsun:) Bir ipucu: Portakal sulu, vişneli, limonlusunu da aynı tarifle yapabilirsiniz...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar