Pazartesi, Eylül 26, 2011

Parmesanlı Kurabiye


Muhteşem bir lezzet bombası!

Bu kurabiye içindeki parmesan nedeniyle bambaşka bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor insanı. Bağımlılık yapıyor.Aman dikkat!:)

PARMESANLI KURABİYE

4 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
200 gr tereyağı (soğuk)
100 gr ince rendelenmiş parmesan peyniri
1 adet yumurta
6 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:

Tereyağını bıçak yardımıyla küçük küçük parçalayın. Un ve tuzu harmanlayın. Diğer tüm malzemeleri de ekleyerek tereyağı unla bütünleşene kadar karıştıralım ama yoğurmayalım, yoğurursak hamur lastikleşir kıtırlığını kaybeder.Bu nedenle malzemeler bütünleşene kadar karıştırmamız yeterli. Buzdolabında 15 dakika dinlendirdikten sonra dilediğimiz gibi şekillendirip 175 derecede pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun..

Not: Bazen malzemeler tam ölçü olsada ortam ısısı ve neminden dolayı tarifler tutmayabilir. Hamur cıvık kalırsa un, sert kalırsa yoğurt ekleyebilirsiniz. Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamında yumuşak olacak.
Size ait bir tuzlu ve tereyağlı kurabiye tarifiniz varsa o tarife parmesan ekleyerek de benzer bir lezzet yakalayabilirsiniz. İşin püf noktası parmesanın tadıdır.
Yukarıdaki tarife, kurutulmuş domates, kekik, biberiye de ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder