FINDIK KREMALI PASTA


Cumartesi akşamı yaklaşık bir yıldır görmediğim üniversiteden arkadaşımla buluştuk. Eşi, dünyalar güzeli kızı ve kendisi. Giderken de eli boş gitmemek adetiyle bu sefer değişiklik olsun pastayı kendim yapayım dedim. Aslında bahanesi bu tabi olayın. Pastacı'nın bloğunda Paul kek diye bir tarif okumuştum bunu aynı zamanda pandispanya olarak da kullanmıştı Burcu, maksat bunu denemek, hem de arkadaşlara tatlı bir sürpriz yapmak. Şu kadarını söyleyeyim; ben artık pandispanyamı buldum!!! O kadar mutluyum ki! Yıllardır şu hazır pastabanların yerine kullanabileceğim, kendimin yapabileceği bir tarif arar dururdum. Eee ne demişler; arayan mevlasını da bulur .....da! Benimki o mesele, Burcu'nun gözlerinden öpüyor, böyle güzel bir tarifi bana kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Neyse sözün kısası, kıssadan hisse, pastam gerçekten güzel oldu. Yani ben bile beğendim. Arkadaşlar da beğendiler.. Ayşegülcüğüm, afiyet olsun canım. Bu arada değinmeden geçemeyeceğim, pazar günü Demet Akbağ ve Yılmaz Erdoğan'ın ne zamandır gitmek istediğim " Haybeden Gerçek Üstü Aşk "oyununa gitttik. Karın bölgesi yağlarımdan bir 250 gr erimiştir herhalde gülmekten. Oyun hala dolu dolu bir salonda oynuyor helal olsun size Demet ve Yılmaz! Güldürdünüz bizi. Yalnız şu salona bir çözüm bulmanız lazım. Koltuklar çok sıkışık ve ortada oturduğumuz halde sahneyi görmekte zorlandık. En arkadakileri düşenemiyorum bile.. Benden söylemesi!:)
Şimdi gelelim tarifimize:

Pandispanya:
Bir adet
Paul Kek hazırlıyoruz.(Ya müthiş birşey bu gerçekten)


Krema:
İki adet krema hazırlayacağız.
1. Krema

200ml(bir bardak) süt

Bir adet yumurta sarısı

2 tepemele yemek kaşığı un

Yarım paket labne peyniri

2 yemek kaşığı şeker

1 Paket fındıklı eti kaymaklım

1 Paket vanilya

Sütü, unu , yumurtayı, şekeri, vanilyayı karışıtırıp pişiriyoruz. Çok koyu kıvamli bir muhallebi gibi olunca ateşten alıp içine sıcakken labneyi ve robotta çekilmiş bisküviyi ekleyip karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.

2. Krema

İki paket kremşanti

1 bardak soğuk süt

Kremşantiyi hazırlıyoruz. 2/3 ünü ayırıyoruz.( bunu pastayı kaplamak için kullanacağız)

Kalanını (1/3 ünü), diğer soğuttuğumuz kremaya karıştırıp pastamızın iç kreması olarak hazırlıyoruz.

Kekimizi soğutup bıçakla ikiye böldükten sonra içine fındıklı kremamızı bolca yayıyoruz. Kekin üstünüde kapattıktan sonra kremşanti ile kaplıyoruz. Spatulamızı sık sık su ile ıslatmakta yarar var daha düzgün bir görüntü için. Sonrada istediğimiz şekilde süslüyoruz.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar