FIRINDA KARNIBAHAR KIZARTMASI


Karnıbahar kızartmasını benim gibi sevenlerdenseniz fakat kilo almamak ve kolesterolünüzü kontrol altında tutmak için kızartmalardan uzak duruyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. Kızartmanın lezzetini veren ama sağlıklı olan bu yemeği eşim çok severek yiyor hatta o kadar ki her hafta bana kocamn bir karnıbahar alıp getiriyor fırında pişirmem için.

Yapılışı:
Karnıbaharlar kesilip yıkandıktan sonra buharlı pişiriciye koyup ve orta dirilikte pişirelim. Benim tenceremin içine koyulabilen metal bir sepetim var. Sepetin altına metalden bir de yükselticim var, tenceye su koyduktan sonra yükselticiyi koyup üstüne sepetimi oturtup kapağını kapatıyorum 10-15 dk içinde karnıbaharlarım kıvama geliyor. Böyle bir sepeti olmayanlar kızartma tenceresininin veya fritözün sepetini veya evinde zaten buharlı pişiricisi ola varsa onu kullanabilir veya direkt suyun içinde yine biraz diri kalacak şekilde haşlayabilirsiniz. Ben genelde buharda pişirmeyi tercih ediyorum bizim ufaklık için, besin değerleri fazla kaybolmasın diye. Fırını 185dereceye ayarlayı ısıtın. 2 yumurtayı geniş bir kapta çırparak içine tuz, karabiber, 2 yemek kaşığı dolusu galete unu ve 1/3 su bardağı zeytinyağını katarak bulamaç haline getirin. Haşlanmış karnıbaharlarları bulamaca bulayıp yağlanmış firın tepsisine dizelim ve fırına verelim. Karnıbaharlarımız piştikten sonra sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağa toz kırmızı biber ilave ederek servis yapın.
Hem sağlıklı hem de bir o kadar lezzetli olan bu yemek için afiyet olsun:)

Yorumlar

  1. Karnabaharı annem hep kızartarak yapardı üzerine yoğurt döküp yerdik ama gerçekten çok ağır olurdu. Bu yöntem gerçekten de çok güzel. Ben hep haşlayıp salata olarak yapardım ama bunu da denemem lazım :) Ellerine sağlık. Blogun hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  2. Güzel sözlerin için teşekkür ederim. Gerçekten deneyince hafif olduğunu göreceksin.. Afiyet olsun
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Dolapta beni bekleyen bir karnabahar var bende bu sekilde yapacagim hafta sonu, kizartmadan kacindigim icin hep salata yada yemegini yaparim.
    Cok hos bir fikir.
    Eline saglik.
    Zeynep

    YanıtlaSil
  4. evde galeta unu yoksa normal unla da olur mu acaba

    YanıtlaSil
  5. Peki galete unu yerine mısır unu kullanabilirmiyim? Çünkü Amerikada yaşıyorum ve burda galeta unu bulamadım !

    YanıtlaSil
  6. eşim karnıbaharı çok sever sürekli yaparım ama bunu çok beğendi ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. bende deneyecem bakalım becerebilirim galeta unu yok mısır unu kullanmayı düşünüyorum onlada olur umarım. bir arkadaş sormuş yanıt alamamış ama ben öylede deneyecem :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,
    galeta unu yerine mısır unu hiç denemedim ama neden olmasın.Evde galeta unu yoksa ekmek dilimlerini fırında kıtırlaştırıp rondodan geçirin yeter veya hazır etimekleri parçalayın.. yurtdışında galeta unu bulamayanlar için ufak bir ipucu..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. sizin tuzunuz ve biberinizle güzelleşen karnıbahara doyum olmadı . :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. bu tarif cok hafif bir tarif tesekkurler elinize saglik bende hemen deneyeyecegim...

    YanıtlaSil
  11. çok teşekkürler bugün denedim çok lezzetli oldu herkese tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  12. valla benim annem ameliyatli-babamda hic bi yemek beceremiyo ve bende karnibahar hastasiyim,ve suan bu tarifi yapiyom ins. guzel olcak,yedikten sonra yorum birakcam.ama cok guzel gorundugu gercek.ama ben normal un kullandim ins. bi zarari olmaz lezzetinde.tarif icinde cok tsk.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, beğeneceğinizi umarım...afiyet olsun..
    evren

    YanıtlaSil
  14. evde kocaman bir karnıbaharım var, acilen ondan bir yemek yapmam lazım, bu tarif süpermiş. Markete gidip galeta unu almaya çok üşendiğim için ben de mısır unuyla mı yapsam diye düşünüyorum. Tavuk kızartırken hep mısır unu kullanıyorum, bu tarifte de güzel olur herhalde

    YanıtlaSil
  15. gerçekten harcı çok güzel oluyor .ellerinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Karnıbaharı her biçimde birçok farklı sosla yaptım ama en hafifi ve lezzetlisi bu tarifmiş gerçi ben bayağı bir geç gördüm ama olsun. Çok Beğendim tarif için Çok Terşekkürler Sevgiler Sinem

    YanıtlaSil
  17. Sinem merhaba, tarifi beğendiğine çok sevindim.. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar