Romlu Çikolatalı Kek
Haftasonunda arkadaşlarımıza yemeğe davetliydik. Hem yemek yiyelim hem de FB-GS derbisini birlikte seyredelim dedik. Biz FB'li, arkadaşlarımız da GS'lı. Çok keyifli bir akşam oldu. Tabi Fenerbahçe yendiği için daha da bir keyifli oldu:) Tatlıyı da ben hazırladım. Şöyle bol çikolatalı, ağzımızın tadına yakışan birşeyler olsun istedim biraz uğraşla çok beğeni alan, hatta eşimin, “Bu şimdiye kadar yediğim en güzel kek” dediği bir kek çıktı ortaya”
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
2/3 su bardağı un
1 kahve fincanı nişasta
100 gr tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 pk bitter çikolata
4 yemek kaşığı toz kakao
Üst kaplama
1 pk 200 gr krema(kaymak)
2 pk bitter çikolata (160 gr)
2 yemek kaşığı rom
Krokan
1 su bardağı fındık kırılmış
4 yemek kaşığı toz şeker
Kek için yumurta ve şekeri çırpalım. Tereyağını ocakta eritip ateşten alarak içine çikolatayı kıralım ve iyice eritip ılıtalım. Ilınan tereyağlı karışımı yumurtalara ekleyelim ve çırpalım. Un, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu başka bir kapta karıştırıp karışıma yedirelim. 20 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızı alüminyum folyo ile her tarafını kapladıktan sonra karışımı ilave edelim ve 185 derecede 45 dakika pişirelim. Alüminyum folyo ısıyı daha hızlı iletebildiği için keki ara ara kontrol etmekte yarar var. 45 dakikadan önce de pişebilir fırından fırına değişkenlik gösterebileceği için. Kürdan batırdığınızda kuru çıkmalı. Benim fırınımda 40 dk da pişti kek.
Kaplaması için. Kremayı eritelim içine 2 pk bitterimizi kıralım ve eritelim. Romu ekleyelim ve güzelce karıştıralım, hafif katılaşmaya bırakalım. (Benim acelem vardı, 10 dk kadar buzluğa koydum çabuk katılaştırmak için). Kekimizin üstüne bolca yayalım.
4 yemek kaşığı toz şekerimizi tavada iyice eritelim ve hafif kahverengine döndürelim. İrice kırdığımız fındıkları ekleyip çok çabuk karıştıralım ve alüminyum folyo üstüne yayalım. Soğuduktan sonra parçalayalım ve kekimizin üstündeki çikolata soğumadan bolca serpelim. Kekimizi buzdolabında muhafaza edelim. Afiyet olsun..
"Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır."
Günaydın canım, haftasonu benzer şekilde başlamış ama kötü bitti bizim açımızdan, bizde önce dostlarla yemeğe gittik derbi öncesi ama sonra bizim grup çoğunlukla GS'liydi yenilince ortam bayağı bozuldu :))) Neyse senin eğlenmene sevindim, oğlumu öp benim için :) SEVGİLER...
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBen FB li esim GS li olunca bizim evde baya bi sessizlik vardı :)
Kekin çok güzel görünüyor ama rom kullanmasak olmaz mı?
Günaydın Safrancım,
YanıtlaSilO kadar ciddiye mi aldılar gerçekten maçı? Çok şaşırıyorum bu gibi durumlara. Yenersin de yenilirsin de ne var bunda? Çok fanatik olmamak lazım aslında herşeyde değil mi?Sen de öp benim için fındık burnumu..
Öptüm..
Seni de tebrik ederim Fenerbahçeli arkadaşım Nilüfer:) İnşallah şampiyonluğu da görürüz...
YanıtlaSilKek hakkındaki yorumun için teşekkür ederim.. Elbette romsuz da yapabilirsin canın nasıl isterse.. Hatta kaplamasına bir portakal rendesi çok yakışır biliyor musun? Çikolata ve portakal, mmmh nefis olur?
Sevgiler
Evren
Eline saglik Evrencigim, tam da galibiyete yakisir bir pasta yapmissin. Bende olsaydim orada afiyetle yerdim mactan sonra. Sevgilerimle
YanıtlaSilEvrencigim, bayildim ben bu keke, ellerine saglik. Imdaaat, hangibirini deneyecegim bu guzel tariflerin been?!!:)
YanıtlaSilMerhaba Nezaketçiğim, ben de öyle yaptım valla afiyetle 2 dilim yedim. 2 dilimde eşim yedi.Arkadaşlara götürdük bir de utanmadan ikişer dilim yedik. Akşam eve dönünce eşime de bunu hatırlatınca "napayım, arta kalan keke bile acıdım keşke hepsini oracıkta bitirseydik el birlik" dedi. Çok güldüm. O kadar güzel olmuştu yani.. Tabi bir de üstüne FB'nin galibiyeti de eklenince süper oldu..
YanıtlaSilSevgiler..
Defneciğim be de bayılıyorum valla:) Gerçekten çok lezzetli oluyor...
YanıtlaSilBen de de o kadar çok tarif birikti ki ne yapacağımı şaşırdım. Aynı durumdayız yani..
Sevgiler..
Evren
Çikolataya bayılırım. Bu kek tarifinizde de bol miktarda bulunuyor. Notumu aldım. Deneyeceğim. Hem de bol romlusundan..
YanıtlaSilHayriye
Merhaba,
YanıtlaSiltarifinizi çok beğendim. Bir şey soracağım. Nişasta bu tür keklerde ne gibi bir katkı sağlıyor acaba?
teşekkürler.
Sibel
Hayriye merhaba,
YanıtlaSilBeğendiğine sevindim. Afiyet olsun canım..Romu ben de severim, kararında olursa..
Sevgiler...
Evren
Sibel merhaba,
YanıtlaSilNişastanın keklerde ne amaçla kullanıldığını inanki ben de tam olarak bilmiyorum canım...Ama bir tahminim, nişatanın kekin içini biraz daha kumlu bir yapıya sahip olmasını sağlaması olabilir.
Sen tam olarak neden olduğunu öğrenirsen bana da yazarsan sevinirim..
Sevgiler...
kekiniz süperrr.lezzetini düşünemiyorum.ellerinize sağlık.rom mutlaka güzel bir tat vermiştir.
YanıtlaSilsevgilerimle
Nunubella merhaba,
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Lezzeti gerçekten abartmadan söylüyorum çok nefis. Haftasonu annemler geldiler eşim illede bu kekten yap dedi. İnanın onlar da bayıldılar. Annem hemen tarifini aldı gününde yapacakmış..
Tabi sizin ellerinizde daha da bir farklılaşır lezzeti eminim.. ..
Sevgilerimle,Evren
Selam Evren,ban de sana geldim :)Tariflerin iştah kabartıyor,bu kekine ayrıca bayıldım ama.Eline sağlık,denemelikler listesine kondu bile.Görüşmek üzere.
YanıtlaSilArzu merhaba, hoşgeldin!!
YanıtlaSilBu keki ben de çok seviyorum canım leziz oluyor gerçekten..güzel sözlerin için teşekkür ederim, her zaman beklerim efendim.
Şimdilik sevgiyle kal..
Evrem