Yalancı Midye Tava

Geçen akşam sevgili Figen'in bir tarifini denedim. Kendimce tarifi biraz değiştirdim. İnanılmazdı. Teşekkürler Figen'ciğim.Tadını midye tavaya benzetince yanına bir de tarator sos yaptım ekmek arası yapıp midye tava niyetine yedik. İnanın aradaki farkı  anlamanız çok zor..

Malzemeler:

1 şişe soda
1 yumurta
karabiber
tuz
250 gr mantar
Un

Tarator sos için:

1 Dilim bayat ekmek (rondodan geçirilmiş toz haline getirilmiş)
1 Yemek kaşığı mayonez
5 kaşık süzme yoğurt
3 diş ezilmiş sarımsak
İri çekilmiş ceviz

Yapılışı.
Mantarları ayıklayalım. Bütün malzemeleri karıştıracağız. Un miktarını ölçmedim ama kaşık kaşık ilave ederek boza kıvamında yoğun bir karışım elde edeceğiz. Mantarları bu sosa bulayıp kızgın ve derin yağda kızartacağız. Tarator sos için  de tüm malzemeleri karıştıracağız. İstediğiniz bir ekmeğin içini çıkarıp dilediğimiz kadar mantar koyalım ve üzerine bol miktarda tarator sos ekleyelim. Tadına inanamayacaksınız...Afiyet olsun

Yorumlar

  1. Bayıldım!Evet kızartma yapmak biraz zor ve uğraştırıcı ama değdi. Çok teşekkür ederim. Ben midye yiyemem, eşim çok sever, hep ısrar ederdi tadıver diye ama tadamazdım.Midyenin o görüntüsüne dayanamıyorum. Ama artık bu tarifle o sıkıntıyı aşacağım çünkü eşim de bayıldı hiç farkı yok dedi..
    Sarıkızınbahçesi

    YanıtlaSil
  2. Sarıkızınbahçesi selam,

    İnan buna çoook sevindim:) Artık sen de o keyfi eşinle birlikte paylaşırsın.Harika!!!

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem, Evren eline sağlık, nefis bir tat oldu haftasonu yaptım harikaydı..Seni çoook özlemiştik hoşgeldin..
    Çiğdem

    YanıtlaSil
  4. Çİğdem merhaba, hoş bulduk. Aslında bir yere gitmemiştim, buralardaydım da bloğuma zaman ayıramıyordum canım:) Beğendiğinize çok sevindim Figen'ciğimin tarifi, sağolsun, ben biraz değiştirdim eklemeler yaptım..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar