Sebzeli Lazanya


Bu haftasonu evde pek durmadık. Alışveriş falan derken evde yemek yapmaya da pek fırsatım olmadı. Oysa Arca için sütün yanında yemek için tatlı birşeyler yapmam gerekiyordu. Artık hafta içi halledeceğiz. Bu hafta size sebzeli lazanya tarifi vermek istiyorum. Özellikle diyet yapan arkadaşlar için birebir. Az yağlı, bol sebzeli ve çok lezzetli! Ben yarı kurutulmuş domates almıştım carrefourdan onu kullandım ama tadını sevmedik. Tam kurutulmuşlardan çok farklı, domatesin kabukları yerken ağzınıza takılıyor ve hoş olmuyor. Tavsiyem tam kurutulmuş kullanmanız.

Malzemeler:

8 adet lazanya yaprağı
Bir adet patates
Küçük boy bir karnıbahar
1 adet havuç
1 kahve fincanı kadar kurutulmuş domates
100 gr kaşar peyniri rendesi
2 adet yumurta
500 ml süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz, karabiber
en üste dökmek için 1/2 su bardağı süt

Yapılışı:

Yıkanmış küçük küçük ayıklanmış karnıbahar, küp doğranmış havuç ve patatesleri buharda pişirelim. Lazanya yapraklarını hafif diri kalacak şekilde haşlayalım. Süt, tereyağ ve unu küçük bir tencerede karıştırıp sürekli karıştırara pişirip beşamel sos hazırlayalım. Pişen sebzeleri derin bir kaba alıp 2 adet yumurta, kaşar peynirinin yarısı, kuru domatesler, tuz ve biber ile iyice bir karıştıralım. Dikdörtgen bir borcamın dibine 2 kaşık beşamel sos yayıp iki lazanya yaprağını serelim. Üstüne sebzeli karışımımızdan döküp 4-5 kaşık beşamel sos ilave edelim ve üstüne iki adet lazanya yaprağı daha serelim. Sebzeleri bu şekilde bitirelim (3 kat sebze olacak). En üstteki lazanyaların üstüne 2 kaşık beşamel sosu daha yayp kalan kaşar peyniri rendesini serpelim. Fırına vermeden önce 1/2 su bardağı sütümüzü de peynirlerin üstüne gezdirelim ve 195 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve az yağda kavrulmuş kırmızı toz biber de çok yakışıyor.Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. ellerinize sağlık makarnryı severim eminim sebzelerlede güzel olucana eminim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Evrencim canım harika bir tarif bu, herşeyi içinde, pratik, hafif...Ellerine sağlık benim maharetli arkadaşımın, bunu bu hafta içinde bir akşam için mutlaka yapmalıyım, çok oldu lazanya yapmayalı...Çok çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Selma merhaba,
    makarna ve sebze yemeği seviyorsan bu tarif çok uygun bir seçenek, ikisi bir arada:)

    Safrancığım hoşgeldin, teşekkür ederim yorumun için ama benim canım bugün köfte istiyor valla..Keşke yakın otursaydık birbirimize, mesela bu akşam için ben de yemek yok, işten eve gideceğim ve köfte yapacağım, halbuki yakın olsaydık siz de köfte kalmıştır paylaşır yerdik dimi?
    Öptüm canım..

    YanıtlaSil
  4. Cok istah acici bir goruntusu var. Ozellikle domates ve patatesin lazanyada cok hos durduguna eminim.

    Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  5. Obur Kedi merhaba,
    gerçekten patates bu tür yemeklere çok yakışıyor. Hele domates!
    Teşekkürler.
    Sevgilerimle
    Evren

    YanıtlaSil
  6. Ah Evrencim keşke komşum olsan hakikaten...Ayrıca ben Arcacığıma, size hiç dünden kalan köfte yedirir miyim? Şöyle sıcacık, tazecik fırından yeni çıkmış hazırlar güzel bir sohbet eşliğinde Allah ne verdiyse yerdik işte bizim evde, her zaman başımın üzerinde yeriniz var...Sevgiler canım arkadaşım...:)

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Safrancım, ne desem az kalır inan bu güzel sözler üzerine. Senin de her zaman İstanbul'da bir kapın var canım bundan sonra. Zaten buraya yolun düşerse mutlaka görüşmek isterim seninle.Seni çok merak ediyorum zaten. Şu internet böyle bir şey işte.Yazıyorsun, paylaşıyorsun sonrada başlıyorsun merak etmeye.Aslında bir İstanbul buluşması mı düzenlesek acaba? Blog sahipleriyle buluşabileceğimiz bir yer organize edip. Aslında ne güzel olurdu değil mi?(Sen Ankara'dasın ama gelirsin belki:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Evren ben birkac aya kalmaz Ankara'ya donuyorum. Ben gideyim Safran'a senin yerine:)) Ne dersin Safrancigim?:) Bu arada lazanya, hem de sadece sebzeli bayilirim ben de. Havuc, domates, sogan, mantar, kabak, ne varsa...Kiymali cok agir geliyor. Ellerine saglik arkadasim, cok guzel gorunuyor.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. Evren, ben bu sene daha hic lazanya yapmadim desem. Bugun yarin derken hep erteliyorum. Yari kurutulmus domates almadim henuz tavsiyene uyacagim. Eline saglik, eminim cok guzel olmustur. bloglarin bulusmasi fikrini bende cok destekliyorum !! Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Evren, ben bu sene daha hic lazanya yapmadim desem. Bugun yarin derken hep erteliyorum. Yari kurutulmus domates almadim henuz tavsiyene uyacagim. Eline saglik, eminim cok guzel olmustur. bloglarin bulusmasi fikrini bende cok destekliyorum !! Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Defneciğim günaydın, teşekkür ederim canım güzel yorumun için. Sebzeli gerçekten hafif oluyor. Ben bir de sarımsaklı yoğurt ekledim üstüne, mmmmh nefis oldu.. Demek sen yakında Ankara'ya gidiyorsun ve bana nispet yapıyorsun ha? Hadi bakalım, Safran, taşın güzelim İstanbul'a Defne'ye inat:)
    Öptüm seni Defneciğim..

    YanıtlaSil
  12. Nezaketçiğim sana da günaydın, dene bu aralar lazanyayı. Benim de çok sık yaptığım bir yemek değildir ama lezzetli oluyor. Havalar güzelleşiyor, İstanbul'da bir pazar günü mesela yarım güncük bir buluşma ayarlanabilir. Çoğumuz evli ve çocukluyuz biliyorum ama 2-3 saat ayırabiliriz herhalde değil mi?
    Öptüm seni de..

    YanıtlaSil
  13. Ne yapacağım ben şimdi, aklım karıştı gerçekten :)) Ankara'da Defne'nin ziyaretini mi bekleyeyim, İstanbul'a sana mı geleyim Evrencim :))) Bu arada Nezaket'te burnunun dibindeki Ankara'ya bana gelmeyi düşünmeyip taaa İstanbul'larda blog toplantısı organizasyonu yapmaya çalışıyor o da ayrı bir konu zaten :))) Sevgiler, iyi ki varsınız, öpüyorum hepinizi...:)

    YanıtlaSil
  14. Ben tamamen donuyorum, Ankara'da yasamaya devam edecegim iki yil aradan sonra. Simdi, Safran Ankara'da, ben de orada olacagim. Nezaket de yakinimizda, Evren en iyisi atla gel Ankara'da bulusalim biz:))) Saka bir yana hepinizle gorusmeyi cok isterim. Zaman ne gosterir bilinmez, belki bir gun..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Eeee o kadarını bilemeyeceğim. Hali hazırda takvim nisan ayını gösteriyorken, hele hele önümüzdeki ay dünyalar güzeli mayıs iken sen kal istersen oralarda:) Nezaket için diyeceğim birşey yok, canım arkadaşım taa nerelerden ( bu arada nerede oturduğunu da bilmiyorum çok ayıp:0)buraya gelmeye kalkıyor siz utanın artık:)
    Defneee sen vageç gitme oraya; mayısta bir başkadır İstanbul, bu erguvanlerı nasıl bırakıp gideceksin kızım ya:(
    Öptüm sizi

    YanıtlaSil
  16. Ben taa nerelerdeyim, burada coook sicak bir yaz var simdi. Bahar coktan bitti:( Neyse neyse oralara geleyim de nasil olsa buluruz bir orta yolunu:))

    YanıtlaSil
  17. Where did you find it? Interesting read » » »

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar