Zebra Kurabiye




Arca'nın doğumgününden bu yana hiç tatlı birşeyler yapma fırsatım olmamıştı tabi biraz da diyette olmanın etkisi yok değil bunda ama haftasonu tatlı kurabiyeler yapmaya karar verdim. Bilirsiniz benim tariflerimde öyle 250 gr.lık margarinler, bardak bardak sıvıyağlar genelde olmaz. O yüzden yine hafif birşeyler aramaya başladım ve bu kurabiyeleri buldum. Hem şeker hem yağ miktarı az, üstelik margarinle değil sıvıyağla yapılıyor..

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker (200 ml lik bardaklardan)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket bitter çikolata (80 gr.lik)%70 kakao yağı içeren
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Bulamak için pudra şekeri

Yapılışı:

Şeker, yumurta, kakao ve sıvıyağ iyice çözülene kadar çırpalım. Çikolata benmari usulü eritelim ve soğuduktan sonra yumurtalara katalım. Un, kabartma tozuve vanilya ekleyip hamuru 1 saat kadar dinlendirelim. Daha sonra tatlı kaşığı büyüklüğünde küçük küçük yuvarlayıp pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serili tepsiye koyalım ve tepesinden biraz bastırarak birer fındık yapıştıralım. 190 derece fırında 10 dakika pişirelim. Üstlerinin hafif çatlayıp zebra deseni görüntüsünün çıkması gerekiyor..Sonra da afiyetle yiyelim...


"Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır."



Yorumlar

  1. harika görünüyor ellerinize sağlık. hem de az yağlı. bakalım ben ne zaman yapacağım uzun bir aradan sonra ilk kek ve kurabiyemi.

    YanıtlaSil
  2. Şule merhaba,
    Güzel yorumun için teşekkür ederim.
    Evde çocuk olunca arayı fazla açamıyorum maalesef.Eşimin pek arsı yok bu tür şeylerle ama oğluşa yedirmek gerekiyor arada bir..Bir de tadı ve yapı da az olunca arad bir, bir iki lokma ben de atıyorum iyi oluyor.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık tam bana göre yağ seker azatılmış malum kilolar sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Selma, gerçekten oldukça hafif kurabiyeler oldu bunlar. İçindeki çikolatada çok güzel bir tat veriyor..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık arkadaşımın, gene harikalar yapmış, çok cici duruyor kurabiyeler tam bizim ufaklıkların seveceği türden, öpüyorum çok...

    YanıtlaSil
  6. Canım, çok teşekkür ederim. Arcoş çok sevdi valla seninki de sever eminim. Üstelik margarin falan da olmayınca içinde, gönül rahatlığıyla yediriyorum..
    Öptüm ben de...

    YanıtlaSil
  7. Çok lezzetli görünüyorlar canım çektiiiii...
    ellerinize sağlık. Peki normal çikolata ile yapılamaz mı? %70 lik bitteri nereden bulacağım..
    teşekkürler..
    bihter

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Bihter merhaba,
    teşekkür ederim.Hemen vereyim sana bir iki tane:)Tabiki %70 lik bitter kullanmak zorunda değilsin bildiğimiz bitterden kullanabilirsin. Diğeri biraz daha yoğun olduğu için tercih ediyorum ben.Sanki daha bir çikolata tadı veriyor gibi.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar,

    Bir paket çikolata derken kaç gr. olacak?

    Teşekkürler,

    Hasibe

    YanıtlaSil
  10. Hasibe merhaba,
    80 grlık paketlerden kullanacağız.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Evren, kolay yapilan alternatif bir cikolatali kurabiye tarifi ariyordum bir suredir. Hemen yarin yapiyorum, sanada sonucu yazarim. Sevgilerimle, tesekkurler.

    YanıtlaSil
  12. Nezaket merhaba canım,
    denersen ve düşüncelerini paylaşırsan sevinirim.Bakalım beğenecek misin?
    evren

    YanıtlaSil
  13. Evrencigim, az once pisirdim zebralari, simdi de sogumalarini bekliyorum sabirsizlikla. Azicik ucundan baktim tadi super olmustu. Yazdigin malzemelerle yaklasik 40 tane kurabiye cikardim ben. Ici ceksin, biraz sogusun daha da guzel olacaklar eminim. Cok tesekkur ederim, cok pratik ve lezzetli bir kurabiye tarifim oldu sayende. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Nezaketçiğim,
    Beğendiğine nasıl sevindim bilemezsin.Afiyet olsun arkadaşım.Bİr bardak sütle çok iyi gidiyor ben oğluşuma sütün içine katıp bebe bisküvüsü niyetine yediriyorum çok seviyor. Unutmadan söyleyeyim bunları iyi muhafza etmeklazım sıvı yağla yapıldığı havadan nem kaparlar..
    Sevgilerle
    Evren

    YanıtlaSil
  15. Selam Tuz ve Biber,

    Dün akşam kurabiyeyi denedim. Çok güzel oldu tadı ve görüntüsü harika. Çikolatayı eritirken yaşadıgım aksiliğe rağmen :)) Çikolatayı bir türlü eritemedim sonra aldım direkt ocaga koydum baktım çikolatalar yanıyor tekrar suyun içinde erittim yanık oldu biraz :p

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Evrencigim, haklisin sogur sogumaz kurabiye kavonozuna koydum bende kurabiyeleri zaten. Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Summer,
    Çikolata eritme aşamasında yaşadığın aksiliklere üzüldüm ama eminim ona rağmen çok lezzetli kurabiyeler çıkartmışsındır ortaya.Eritmede ne gibi bir problemle karşılaştın acaba merak ettim doğrusu. Çikolata kaynar suyun buharında çok kısa sürede erir normalde ama herhalde çikolatadan kaynaklanan bir durum söz konusu. Neyse, afiyet olsun. Beğendiğine sevindim.
    Sevgiler..
    Evren

    YanıtlaSil
  18. Nezaket merhaba,
    Ee işi bilen belli oluyor işte!Afiyet olsun arkadaşım.
    Sevgiler..
    Evren

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Evren,

    Sanırım ya ben sabırsızlık yapıp erken aldım suyun içinden yada senin dedigin gibi çikolatada problem vardı. İlk önce çikolatayı kırdım orta boy olarak. Benmari usulu kaynar suyun içinde eritmeye çalıştım. 3-4 dakika oldu erimeyince bende aldım direk ateşin üstüne koydum. Bir süre sonra baktım çikolata yanmaya başladı. top top oldu. Tekrar kaynar suyun içine koydum eridigi kadarıyla (tam erimedi) hamura ekledim.

    Herşeye ragmen çok güzel kurabiye oldu. Görüntüsü pastanedekilerinden bile güzel oldu ve lezzeti. Eminim ki çikolataları eritebilseydim daha güzel olacaktı. En kısa süre içinde tekrar deneyecegim.

    Teşekkürler / Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Summer, anlaşılan gerçekten çikolatanda problem varmış. Ben ülkerin bitterini kullanıyorum hiç sorun yaşatmıyor bana..Dediğim %70 lik kakaolu çikolata da ülker'in zaten. Neyse buna rağmen beğenmiş olmana sevindim tabi bunda hünerli ellerin payı çok büyük:)
    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  21. Selamlar,
    Bende yeni bir blogcuyum benide Linkinize ekler misiniz?? Çok mersi
    GÜL
    http://www.damak-tad.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  22. Zebra kurabiyeyi dün akşam yaptım. Eti'nin normal bitter çikolatasını kullandım. Kurabiyelerin üstlerine fındık yerine küçük ceviz parçaları koydum. Sıcakken yedim, fena değilmiş dedim.Soğuyunca,güzelmiş canım diye düşündüm. Sonra kapalı kaba koydum. Sabah yedim. Mmmmm mükemmel,harika bir kurabiye. Tarifin için çok teşekkürler, tadı kadar görüntüsü de güzel. Ayşen

    YanıtlaSil
  23. Ayşen merhaba, beğenmene gerçekten çok sevindim.
    Afiyet şeker olsun sana..
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar