Beğendili Köfte


Nihayet bloğumu güncellemeye fırsat yaratabildim bugün! Öyle bir yoğunluk içindeyim ki bu hafta ve önümüzdeki hafta nasıl geçecek bilmiyorum. Bu yüzden önümüzdeki hafta da bloğumu güncelleyemeyeceğim şimdiden affınıza sığınıyorum.

Kayınvalidem yazın bahçesinde yetişen patlıcanları bir güzel közledikten sonra birer yemeklik olarak paylaştırır ve derin dondurucuya koyar. Kışın soğuğunda dolaptan çıkarıp çözdürdüm mü mis gibi köz kokan patlıcanlarım hazırdır. Bu haftaki yemek tarifim de bu patlıcanlarla yapıldı.

Malzemeler:

2 adet közlenmiş patlıcan
1 kaşık tereyağı
yarım bardak süt

Sos için:

2 Domates
2 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
1/2 su bardağı su

Köfte için:

500 gr kıyma
1 büyük soğan
Yarım ekmek içi
maydonoz
Tuz, biber, kimyon
1 yumurta
1 kaşık salça

Yapılışı:
Közlenmiş patlıcanları erimiş tereyağı ve sütle karıştırıp robottan geçirelim.

Domates, rendelenmiş sarımsak ve biberi zeytinyağda kavurup suyu ilave edelim bir taşım kaynatalım ve ocaktan alalım.

Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta ve diğer malzemeleri karıştırıp elimize yapışan bir kıvam alana kadar köfteyi iyice yoğuralım.

Tepsimizi yağlayıp tepsinin dibine beğendimizi yayalım. Üstüne şekil verdiğimiz ve önceden biraz kızarttığımız (pembelikleri gidene kadar) köftelerimizi dizelim en üste de sosumuzu gezdirelim ve 190 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun

Yorumlar

  1. Oooh mis gibi! Ben de merak etmeye baslamistim artik. Neyse telas olsun da, dert olmasin. Tarif cok guzel, fotograf da. Ellerine saglik Evrencigim. Cok ozletme kendini:)
    Operim.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Defneciğim,
    Teşekkür ederim canım. Haftasonuna doğru bir tarif daha koyacağım ondan sonraki hafta burada olmayacağım için bloğum boş kalacak.. İdare edeceğiz artık napalım..E tatil de lazım değil mi?
    Öptüm canım..
    Evren

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle işlerinde başarılar diliyorum.
    Ayrıca köfte harika görünüyor, sunumun harika, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Pembeli. İnşallah öyle olur ama bu yoğunluğum işle ilgili değil.. Daha çok iş sonrası hayatımla ilgili.. Neyse anlatırım sonra uzun uzun. Güzel yorumun için de ayrıca teşekkür sevgili arkadaşım .. Çok öptüm yanaklarından...
    Evren

    YanıtlaSil
  5. yeterkı tatlı telaslar olsun patlıcanları közledıkten sonra soyup temızlendıkten sonramı derın dondurucuya kaldırıyorsunuz kararmıyormu aydınlatırsanız sevınırım sevgılerle selma

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Selma merhaba,
    Evet haklısın yeterki tatlı telaşlar olsun:) Patlıcanları közleyip kabuklarını ayıkladıktan sonra buzdolabı poşetlerine veya boş margarin kutularına doldurup ağızlarını da hava almayacak şekilde iyice bağlayıp kaldırıyor.Kararma yapmıyor,çözüldükten sonra oda sıcaklığına gelince yeni yapılmış gibi oluyor, o taze köz kokusunu bile alabiliyorsun. Senelerdir patlıcan közlemiyorum ben. Sarımsaklı sirkeli salatasını, sarımsaklı yoğurtlusunu, beğendisini, börek içine koymak için kıymalısını yapıyorum inan süper oluyor..
    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  7. Evreeen, bende istiyorum bundan, bana da ayırdın dimi biraz :)Benim annem yapar közlenmiş patlıcanı, nasıl lezzetli olmuştur şimdi bu yemek, ellerine sağlık canım...Ne yoğunluğudur, neler oluyor bu kadar arkadaşım, sensiz çok bırakma dostunu, minik yiğenin Mert'i tamam mı? Öptüm minik oğlumu da annesi :)Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba evren patlıcanın herhalini severiz ailecek.Akşam yemeğinizde harika gözüküyor ellerine sağlık.Sana kolay gelsin çabuk dönersin umarım.sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Evrencigim, ne guzel senin icin boyle guzel hazirliklar yapan bir anneye sahip olman. Esim annesini biz evlenmeden cok once kaybettigi icin ben bu tur paylasimlari olanlara ozenirim hep. Ellerine saglik canim. Bloguna biz bakariz sen yokken, sen yeterki biraz dinlen ve islerini yoluna koy. Cok opuyorum, donusunde gorusmek uzere...

    YanıtlaSil
  10. Ah canım Safrancığım bu yemeği yapalı iki hafta oluyor nerdeyse çoktaaan gübre oldular:)
    Ama sen gel ben sana taze taze yapar ikram ederim merak etme canım arkadaşım. Ne yoğunluğudur benimkisi, tatile hazırlık yoğunluğu diyeyim, yeni evimizin banyosuydu, yerleriydi, şurasıydı burasıydı için alışveriş yoğunluğu diyelim sen anla artık.Daha da biteceği yok bu yoğunluğun taşınana kadar ya ne yapacağım bilmiyorum. Evimizin içi eylül ekim gibi bitecek işte taaa o zamana kadar bu tempodayım canım.. Merak etmeyin Allah'ın izniyle çok özletmeden bir hafta sonra döneceğim inşallah.. Ben de minik oğlum Mert'i öpüyorum yanaklarından..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Günaydın Armeda,
    Güzel yorumun için teşekkür ederim canım. Biz de severiz patlıcanın her türlüsünü.. İnşallah bir hafta sonra aranızdayım yine arkadaşım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Nezaketçiğim merhaba,
    Tabi insanın kayınvalidesinin böyle özenli olması iyi birşey. Her zaman takdir ederim kendisinin bu tür özverilerini. İnşallah seninkiler büyüdüklerinde bu açığını sen bir büyükanne olarak onlarda kapatırsın. Salçalar yaparsın, türlüler hazırlayıp dondurucuya atarsın, sen de bu yetenek varken iyi bir kayınvalide olursun canım..Allah yeterki o günleri sağlıklı olarak göstersin..
    Kendine iyi bak..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  13. Canım arkadaşım hayırlı olsun, Allah hep böyle yorucu ama zevkli telaşlar versin...Umarım yeni evinizde mutluluk ve sağlıkla oturursunuz :) İşte şimdi yakın olsaydık yardım ederdim sana taşınırken, sağlığına dikkat et bu arada taşınma, alışveriş filan derken çok yorulur insan, öpüyorum...

    YanıtlaSil
  14. haftan umdugundan çok daha iyi geçsin evren!
    tijen

    YanıtlaSil
  15. Tijen merhaba,
    Teşekkür ederim inşallah öyle olur..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar