Çikolatalı Sarma


Merhaba, tatile çıkmadan önce bir tarif daha yayınlayayım istedim. 22 Mayıs'a kadar yurtdışında olacağım. Sizlerden bir hafta uzak kalacağım ama ne zamandır gidip görmek istediğim İtalya'yı gezme fırsatım olacak. İnşallah güzel bir tatil olur. Arca'yla ilk kez bu kadar uzun süreli bir geziye çıkacağız. Bakalım burnumuzdan mı gelecek yoksa bir çekirdek aile olarak çok zevk mi lacağız orasını bilemiyorum. Tek telaşım Arca'nın oralarda hastalanması, huysuzluk yapması, düzeninin kalıcı olarak bozulması. Hep birlikte göreceğiz artık..
Bugünkü tarifim annemden yine.. Çok lezzetli ve sunumu da bir o kadar güzel. Bakalım beğenecek misiniz?
Hepinize şimdilik hoşçakalın diyorum. Ben yokken kendinize iyi bakın olur mu? Benide özleyin.

Malzemeler:

150 gr tereyağ
1 pk bitter çikolata
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2 yumurta
3 su bardağı un (400 cc lik) yada 200 cc lik lerden 6 bardak
1 pk vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Süslemek için pudra şekeri

Şekerli Karışım için:

1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı portakal suyu

Öncelikle şekerli karışımı hazırlayalım. Şekeri, portakal suyunu ve suyu bir kapta şeker iyice eriyene kadar karıştıralım.

Tereyağını eritip ocaktan alalım ve içine çikolatamızı kırarak eritelim ve soğumaya bırakalım. Şeker ve yumurtaları iyice çıptıktan sonra sıvıyağımızı ilave edelim. Tereyağlı-çikolatalı karışımımızı ve kakaoyu da ekleyerek çırpalım. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırıp eleyerek karışıma dökelim ve yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve parmak kalınlığında yuvarlayarak yaklaşık 20 cm lik rulolar yapalım.
Pişirme kağıdı serili tepsimize aralıklı dizelim ve 180 derece fırında 25-30 dakika pişirelim. Kürdanla kontrol ettiğinizde temiz çıkmalı.
Fırından çıkan kurabiyeleri sıcakken şekerli karışıma batıralım ve üstleri açık olarak soğumaya bırakalım. Kurabiyeler kuruduktan sonra pudra şekeri ile süsleyelim ve afiyetle yiyelim..

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık, çok iştah açıcı görünüyor kurabiyelerin. Şimdiden iyi tatiller size...

    YanıtlaSil
  2. Güzel dileklerin için teşekkür ederim canım.. Tadı da görünüşleri kadar güzel emin olabilirsin..
    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  3. Evrencim, iyi tatiller,iyice dinlenmene ve eğlenmene bak, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Safrancığım. Valla iki yıldır tatil yapmıyorduk iyi gelecek inşallah. Ama sizleri özleyeceğim. O kadar alışmışım ki her gün ekran da görmeye sayfalarımızı bağımlılık yarattı desem yalan olmaz..
    Öptüm seni...
    Evren

    YanıtlaSil
  5. Evrencigim, git canim bir guzel dinlen. Oglusunda hic problem cikarmaz goreceksin, sen tedirgin olursan oglunda hemen hisseder, rahat ol. Yeterki sen oglanin arabasini almayi unutma yanina bir de bir kac ilacini her ihtimale karsi. Gecen sene gitmistim bende, tadi hala damagimda. Iyi vakit gecir, enerji topla gel. Bol bol guzelim ıtalyan lezzetlerinden tad.
    cok opuyorum seni, iyi tatiller...

    YanıtlaSil
  6. Evrencigim, cook guzel bir tatil olsun umarim, keyfini cikarin ailecek. Operim.

    YanıtlaSil
  7. İyi tatiller Evrencim, İtalyan mutfağını ben çok seviyorum. Sen yerinde keyfini çıkarırsın umarım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Evren merhaba çokdeğişik bir tarif. Harika gözüküyor kurabiyeler.Ellerine sağlık.Sana iyi tatiller bizim yerimizede gez oraları.sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Canım, anneler gününü kutlarım, en içten dileklerimle :)

    YanıtlaSil
  10. Cok guzel gorunuyorlar spiral seklinde sarilmis seyleri nedense ben cok seviyorum zaten adas, sana cok iyi bir tatil diliyorum, paylasimlarini da bekliyoruz, biz de bir ara turkiyeye italya uzerinden gitmeyi dusunuyoruz tecrubelerini paylasirsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  11. geziniz çoook güzel geçsin evren!
    desene bol bol güzel ani dinleyecegiz.
    sevgiler,
    tijen

    YanıtlaSil
  12. çok güzel görünüyorlar.mutlaka tadıda öyledir.ellerinize sağlık.italyada hangi bölgeye gidiyorsunuz.iyi tatiller
    sevgilerimle
    nunubella

    YanıtlaSil
  13. Nezaket merhaba canım, döndüm ve dediğin gibi yaptım. Bol bol eğlendim bir o kadar da yoruldum, herşey gerçekten çok güzeldi..

    Defneciğim merhaba, güzel dileklerin işe yaradı, çok güzel bir tatıl oldu.

    Behiye merhaba, herkese ayrı ayrı yanıt yazmak isterdim ama işler öyle birikmiş ki zaman ayıramadım kusura bakmayın. Teşekkür ederim.

    Armeda merhaba, işte döndüm.. Teşekkür ederim. Lezzetleri güzel gerçekten.. Denersen ve paylaşırsan sevinirim.

    Safrancığım, senin de geçmiş anneler günün kutşu olsun canım.. Allah yavrularımızı hepimize bağışlasın.

    Evrencim, sevgili adaşım merhaba..Lezzetleri de görünüşeleri kadar güzel. Hem kolay bir tarif hem de sunumu güzel..Güzel bir tatil oldu bizim için tadı damağımda ama ülkemi de çok özlemişim inan..

    Tijen merhaba, haklısın paylaşacak epey birşey birikti anılarda. Bakalım artık fırsat buldukça paylaşacağım.


    Nunubelle merhaba,
    yorumun için teşekkür ederim. İtalya'da Venedik-Roma-Siena-Pizza-Floransa şehirlerini gezdik. Bölge olarak İtalya'nın gördüğün gibi birçok bölgesini de ziyaret etmiş olduk.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. EVREN HANIM,3 BARDAK UNLA ÇOK YUMUŞAK ELR YAPIŞAN BİR HAMUR OLDU.BEN 5.5-6 BARDAK UN KOYDUM.BARDAĞIM 200ml.ACABA NEDEN BÖYLE OLDU?TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  15. Nalan hn merhaba,
    haklısınız o karmaşada ben bardak cc si yazmayı unutmuşum ne olur kusura bakmayın..Annemin hamur yaparken kullandığı bardak büyükçe biraz ve kendisi genelde göz kararı koyar ve alabildiği kadar un diye tarif eder. Kullandığı bardak sayısını sorunca bana 3 bardak demişti ama ben bu noktayı atlamışım. Şimdi telefon ettim kendisine ve bardak cc ni sordum. Ölçmüş iki tane küçük bardak alıyor dedi. Yani 400 cc. Yani bizim bardaklardan 6 adet.. Hemen düzeltmeyi yapıyorum. Size çok teşekkür ederim ve lütfen tekrar kusura bakmayın olur mu?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar