Labneli Makarna


Merhaba, uzun bir aradan sonra yine sizlerleyim.

İtalya anılarımı sizlerle paylaşacağım ama şu sıralar şirkette taşınma işleri yeni birim değişikliği falan derken ancak tarif paylaşmaya fırsatım oldu. Bu yüzden beni affedin..Tarifleri sadece şirketten yollamaya zamanım olduğu için beni anlayacağınızı düşünüyorum. Çünkü oğluma evde zaman ayırmam gerektiği için bilgisayarın başına oturamıyorum.
İtalya'da gece gündüz makarna, pizza, risotto, ravyoli gibi hamur işleri yedikten ve eve gidince ağzıma artık bir ay makarna koymaycağım diye kendi kendime söz verdikten sonra evde yemek olmadığı ve yapılması en kolay yemek olduğu için makarna yaptığımda eşim çok gülmüştü. Ama o yorgunlukla yapılacak başka bir şey yoktu gerçekten. Yine de ortaya çok lezzetli bir İtalyan makarnası çıktı. Bakalım siz de beğenecek misiniz?

Gelelim tarifimize..


Malzemeler:

1 pk makarna
1 pk labne peyniri
Kurutulmuş domates ve domatesin zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
1 diş sarımsak

Yapılışı:

Makarnamızı haşladıktan sonra çok az soğuk su ile yıkayalım. Tenceremize zeytinyağı (kuru domatesin zeytinyağından da bir iki kaşık ekleyelim aroma katsın diye) ilave edelim ve domateslerimizi kavuralım. Nanenimizi, peyniri ve dilimlenmiş sarımsağımızı da katarak biraz daha kavurduktan sonra makarnamızı ekleyelim ve afiyetle yiyelim.

Yorumlar

  1. Evrencim bencede makarna en kurtarıcı yemektir.Senin tarifinde nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Makarnada olmasa ne yaparmışız değil mi? Tarif hakkındaki düşüncelerin için teşekkür ederim canım.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Makarnan enfes, en kısa zamanda denecektir emin ol. Evrencim, ben evdeyim ama gene hiçbişiye fırsat bulamıyorum ve bol bol soslu makarna pişiyor, nasıl oluyorsa bu anlamıyorum. Çalışırken herşeye nasıl yetişiyormuşum... Evde insanı tembellik basıyo...

    YanıtlaSil
  4. Nilüfer merhaba,
    Güzel yorumun için teşekkürler.. Sana katılıyorum. Doğum iznindeyken bana da öyle oluyordu. Akşam yenecek yemek eşimin gelmesine 2 saat kala hazırlanmaya başlanıyordu sanki bütün gün tembel tembel oturmak marifetmiş gibi..Şimdi nasıl evde tembellik yapmak istiyorum inanır mısın?
    Canımı istettin valla..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Evren,eline sağlık.Peynir yemeyen çocuklara bu şekilde kolaylıkla yedirilebilir.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Münevver merhaba,
    hiç böyle düşünmemiştim iyi fikir gerçekten.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Evrenciğim ellerine sağlık, benim labne ve makarna delisi fındık burunlu oğlum bayılacak buna, çok teşekkür ederim tarif için canım, sevgiler...Oğlumu öp :)

    YanıtlaSil
  8. Safrancığım merhaba, feda olsun oğluşuma makarnalar labneler annesi! Afiyetle yer inşallah.. Öptüm gitti oğlumu merak etme eve gidince zaten su gibi çekiyorum içime özlediğim için bütün gün.. Sen de Mert'imi öp olur mu?
    Ben de seni öptüm:)

    YanıtlaSil
  9. Eh Evrencim kalp kalbe karşı mı yoksa tembel tembele mi bilmem:) Dün canım hiçbirşey yapmak istemedi, bu aralar malesef keyfimiz yok. Dışardan bişeyler yeriz diyordum. Eşim de onu istemedi. Kalktım evde en kolay ne yapsam diye. Kurutulmuş domateslerim, sarımsak,krema ve ricotto peyniri ile bir sos yapıp, makarnaya boca edip yedik tabi.Resimlerimiz de o kadar benzerki...Benimki kalsın artık birsüre:) Ellerine sağlık,lezzetliydi di mi çok?

    YanıtlaSil
  10. Behiyeciğim günaydın, neden bekleteceksin ki o güzelim makarnanın tarifini ve resimlerini? Aşkolsun, koy da biz de öğrenelim kremalı sarımsaklı o leziz makarnanın yapılışını. Bizimki çok lezzetliydi ama eminim seninki de çok güzeldir canım. Hiç bekletme hemen koy bloğuna..Ellerine sağlık..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, kremalı browniye yorum yazmıştım (Daha doğrusu kalıbın ölçüsünü sormuştum). Eski tarif olduğu için görebiliyor musunuz bilmiyorum. Burası pek uygun olmadı ama başka mail adresi göremedim.Cevap verirseniz sevinirim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Anonymous merhaba,
    Aslında gelen yorumların bilgisinin kullanmakta olduğum mail adresine gelmesi gerekiyor ama bazen böyle gelmesiği de oluyor işte üzgünüm. Eski yorumlara da artık yorum gelmez diye dönüp bakmıyorum ne yazık ki.. Bu gibi durumlarda şu anda sizin kullandığınız yöntem en doğrusu bence. Kremalı browni de 20 cm lik kek kalıbı kullandım. Baton kalıp da gayet uygun olur..
    Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  13. çok güzell ve değişik bir tarif.. :)

    YanıtlaSil
  14. Teşekkür ederim Yıldızcaa yorumun için....
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Böyle pratik yemekler her zaman revaçta, on yıl sonra bile...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar