Pazar, Şubat 12, 2006

Espresso Şuruplu Kahveli Topkek


Kahve ve çikolatanın karışımı olan her türlü lezzeti tereddütsüz severim. Geçenlerde daha önce denemediğim bir tarifi denemeye karar verdim. İyi ki denemişim! İçindeki bol kahveli şurubun verdiği ıslaklık, üstünde çikolata! Bence denemeye değer...


Espresso Şuruplu Kahveli Topkek

Malzemeler:

1 Yemek Kaşığı sıcak su
4 Tatlı kaşığı nescafe+1 çay kaşığı türk kahvesi
1 su bardağından bir parmak eksik (200 ml lik olanlardan) süt + içine 1 tatlı kaşığı sirke
1,5 su bardağı (250 ml lik olanlardan) un
½ çay kaşığı karbonat
¼ çay kaşığı tuz
¾ su bardağı şeker
100 gr tereyağ (yumuşatılmış)
1 paket vanilya şekeri
2 yumurta

Espresso Şurubu

¼ su bardağı toz şeker
¼ su bardağı su
2 tatlı kaşığı glikoz
2 tatlı kaşığı nescafe

Çikolatalı sos
1,5 paket bitter çikolata.
½ su bardağı krema

2 kaşık sıcak suyun içinde 4 tatlı kaşığı nescafeyi eritelim ve içine sirke katılmış süte ilave edip bir kenara alalım.
Oda sıcaklığındaki tereyağına şeker, yumurta ve vanilyayı ekleyelim ve mikserle şeker çözülene kadar çırpalım. Un, tuz, karbonat ve sütlü karışımı da ilave edip çırpmaya devam edelim. Karışımı kağıt kaplara veya muffin kalıplarına dökelim ve 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Fırının içine içi su dolu başka bir kap daha ekleyelim.

Şurubu hazırlamak için şeker, nescafe, glikoz ve suyu ilave edip kaynatalım ve ateşten alalım. Kekler soğuduktan krema sıkacağına doldurduğumuz şurubu ince ve uzun uç ile keklerin içine enjekte edelim. Birazda üstlerine sürelim ve 15 dakika dinlendirelim.

Kremayı ateşte kaynatıp parçalara ayırdığımız çikolatayı içine atalım karıştıralım. Sıcakken keklerin üstüne dökelim.
Buzdolabında muhafaza edelim.
Afiyet olsun

7 yorum:

  1. Tarifte eklemeler yapacaksın daha sanırım,

    1 Su bardağından (200 ml lik olanlarda) içine 1 tatlı kaşığı sirke
    135 su bardağı (250 ml lik olanlardan)
    bunlar nedir ?:))
    aceleden atladın sanırım, biri krema diğeri neki ?

    ellerine saglık cok değişik bir tarif,
    Figen

    YanıtlaSil
  2. Figencim çok teşekkür ederim.
    Tarifi gece yarısı yazdım sonra da kontrol edemeden yattım. Genelde sabah işe gelir gelmez erken saatte okuyup tekrar kontrol ediyorum. Bugün işe gelir gelmez de bir yoğunluğun içine dalınca daha kahvaltımı bile yapamadan atlamışım. Çok sağol..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Tarif çok değişik, kahve ve çikolata olunca çok cazip:)) Peki bu tarifi küçük kalıplarda değilde bütün olarak tepside yapabilir miyiz? Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Zeyno merhaba,
    Tarifte küçük kalıpları kullanıyordu ancak benim de aklıma gelmedi değil. Baton kalıbı kullanmayı düşünüyorum bir dahaki sefere. Yalnız hamur sıvı bir hamur olduğu için çok yüksek bir kalıp kullanmamak gerek diye düşünüyorum içinin pişmeme ihtimalini düşünerek. Denemek de fayda var. Tabi fırının içine su koymayı da bu kez kesinlilikle ihmal etmemek gerek.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık, çok hoş gözüküyorlar. siteni şimdi keşfettim ve tarfilerinin hepsini çok beğendim. artık seni de sık sık ziyeret ederim :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Tuğçeciğim,
    Her zaman beklerim gel emi?
    Ben de şimdi ziyaret ettim siteni, seninde ellerine sağlık, hepsi çok lezzetli görünüyorlar.
    Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  7. Cool blog, interesting information... Keep it UP »

    YanıtlaSil