Salı, Şubat 14, 2006

Ton Balıklı Fırın Patates



Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Alışılmışın dışında bugün kalpli bir tatlı yerine kalpli bir yemek yayınlayayım istedim. Çok pratik ve çok lezzetli olan bu yemeği akşam eşime yaptım. Hem ton balıklısını hem de beyaz ve kaşar peynirlisini. Eşim her ikisini de severek yedi. Davetlerinizde ara sıcak olarak sunabileceğiniz çok pratik ve besleyici bir yemek. Hem de az yağlı!

Ton Balıklı Fırın Patates

Malzemeler

2 büyük boy patates
1 bardak süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
karabiber,tuz
Tuzlu cips
Galeta unu
Ton balığı

Yapılışı

Patatesleri soyup bütün halinde tuzlu suda haşlayalım. Haşlandıktan sonra dilim dilim keselim. Süt, un, ve tereyağını bir tavaya ilave edip karıştırarak beşamel sos hazırlayalım. (unu kavurmaya gerek yok). Yağlanmış fırın kabına bir sıra patates, beşamel sos ve ton balığı dizerek bitene kadar devam edelim. En üste, beşamel sos yaydıktan sonra, robotta un haline getirilen cipslere galeta ununu ekleyelim ve sosun üzerine döküp 180 derece fırında 20 dak pişirelim. Ton balığı dışında, ara katlara beyaz peynir veya kaşar ilave edilebilir. Arzuya göre nane, fesleğen ile servis yapılabilir.
Afiyet olsun.

3 yorum: