Pazar, Şubat 05, 2006

Zencefilli Balkabağı



Haftasonu yine tatlı krizim tuttu, ne zamandır balkabağı yemediğimizi farkedip zencefilli kabak yapmaya karar verdim. Tatlısı gelenlere şiddetle tavsiye ettiğim çok hafif bir tatlı bu. Biz çok severek yedik, oğluş Arca da bayıldı.

Zencefili Balkabağı

Malzemeler
750gr balkabağı
1 Su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı zencefil
2,/3 paket PeutiBeur bisküvi
1 çay fincanı süt

Yapılışı

Balkabaklarını doğrayıp 1 su bardağı şeker ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Ben küçük bir tencere kullandığım ve kabaklar çok su salmadığı için eriyen şeker tüm kabaklara tesir edemedi ve bu nedenle yarım su bardağı kadar su ilave etmek zorunda kaldım. Kabaklar tam pişmeden, hafif diri iken ateşten alalım, suyunu süzdükten sonra, robotta ince kıyılmış bisküvileri ilave edip karıştıralım. Bisküviler eridikten sonra sütümüzü ilave edip 20 cm lik kelepçeli kalıba yayıp ızgaranın 2. derecesinde 15 dak.suyunu çekmesini sağlayalım. Izgara yoksa 180 C’de 15 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra üçgenlere bölüp tabağa yuvarlayarak alalım. Üzerini dövülmüş cevizle süsleyelim.
Afiyet olsun

2 yorum: