Pazartesi, Şubat 20, 2006

Fırında Patatesli Tavuk



Bu yemeği yağsız göğüs eti kullanacağım zaman yemek daha lezzetli olsun diye tercih ediyorum. Ne de olsa fırına giren her yemek daha lezzetli oluyor. Hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli olan bu yemeği özellikle tavuk göğsü yemek isteyen ancak yavan olduğu için aradığı lezzeti bulamayan tavukseverlere tavsiye ederim. Gerçekten göğüs etine çok lezzet katıyor.
Malzemeler

Kemiksiz tavuk eti
Patates
Havuç
Salça
Taze soğan

Yapılışı
Tavuk etini kuşbaşı doğrayıp tavada iyice kızartalım..Patatesleri havuçları bölüp borcamın içine yayalım. Tavuk etlerini üstlerine boşaltalım. Bir başka tavada yağ ve salçayı biraz pişirip içine 1,5 su bardağı kadar sıcak su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra sosumuzu borcama ilave edelim. Yeşil soğanları da kıyıp ekledikten sonra alt üst edip önceden ısıtılmış fırına (190 derece) koyup yarım saat pişirelim. (Patateslerimiz pişene kadar).
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder