Süt Kremalı Ananaslı Kek

Haftasonu annemle babam buradaydı. Cumartesi günü hava kapalı ve çok sıkıcı olunca da evde kalmaya karar verdik hazır evdeyken kahvenin yanına birşeyler yapalım dedik. İlk kez denediğim bir kaç tarifi birleştirerek yaptığım kek herkes tarafından çok beğenildi. Tekrarı istendi. Açık söylemem gerekirse benim de yediğim en lezzetli keklerden biriydi, ellerime sağlık. Aa unutmadan keki Arcamla beraber yaptık! Ben malzemeleri koyarken o büyük bir dikkatle ve ustalıkla mikseri tutup kek malzemelerini çırıpıyordu:) O kadar meraklı ki birlikte mutfakta çalışmak benim de hoşuma gitmiyor desem yalan olur. Etrafı biraz batırsada minik oğlumun mutfak işleri için elinin kırılmasını geciktirmemek için engellemiyorum. Öğrensin de ileride eşine yardım etsin babası gibi dimi ama:)

Malzemeler:

Kek için:

2,5 su bardağı un
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1 su bardağı süt
2 çay bardağı sıvı yağ (küçük bardaklardan)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil tozu
1 su bardağı damla çikolata
½ su bardağı ince dövülmüş ceviz
1 kutu ananas konservesi

Krema malzemesi:

2 yumurta sarısı
1 yumurta beyazı
½ su bardağı şeker
1 pk vanilya
1 su bardağı süt
½ su bardağı su
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta


Kek Yapılışı:

Şeker ve yumurtaları mikserle çırıpalım. Un, çikolata ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edelim. Malzemeler bütünleşince un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim en son olarak da çikolataları katıp çok fazla çırpmadan unu karışıma yedirelim. 180 derece fırında yağlanmış kelepçeli bir tepsiye dökerek pişirmeye başlayalım. Kekimizi çok fazla pişirmeyeceğiz, içine kürdan batırdığımızda temiz çıkacak ama üstü kararmayacak çünkü birazdan tarif edeceğim kremayı da kekin içine yaydıktan sonra bir süre daha pişireceğiz.

Krema yapılışı:

1 yumurta akını bir tutam tuz ile kar gibi çırpalım ve kenara koyalım.
Su, süt ve şekeri kaynatalım. 2 yumurta sarısını çatalla çırpıp süt karışımından bir çay bardağı kadar alalım ve yumurta sarılarına ilave edip hızla karıştıralım ve kaynayan tencereye ilave edelim. Nişastayı çok az su ile çözdürüp tenceredeki karışıma katalım ve karıştıralım. Karışımı ocaktan alalım ve çırptığımız yumurta aklarını hızla ilave edelim.

Kekimizi kürdan temiz çıktıktan sonra fırından alalım biraz soğuttuktan sonra kelepçelerini çözüp büyük bir bıçakla ortadan ikiye keselim. Kremadan 4-5 yemek kaşığı ayıralım ve kalanı altta kalan kekin üzerine iyice yayalım. Kekin üst parçasını kapattıktan sonra kalan kremayı kekin üzerine yayalım, tarçın severler bolca tarçın serpebilirler kekin üzerine. Son olarak da ananas halkalarımızı kekin üzerine yerleştirip kekimizi tekrar fırına verelim ve 5-10 dakika kadar daha pişirdikten sonra fırından alalım, ılındıktan sonra afiyetle yiyelim. Keki tekrar fırına vermemizin nedeni kremanın kekle bütünleşmesi. Dilerseniz bu keki bu şekilde kremalamadan da sade haliyle yiyebilirsiniz zaten bu başlı başına lezzetli bir kek vey akremayı kekin arasına sürmek yerine üzerine de yayıp sonra ananasları bu bol kremanın üstüne yayabilirsiniz. Canınız nasıl arzu ederse...Afiyet olsun..

Yorumlar

  1. Günaydın,
    Ahhh,öyle harika olmuş ki sorma gitsin.Ananaslı her şeye bayılırım zaten.Kekde çok güzel hafif olmuş canım.Ellerine,gönlüne sağlık.Ben hoşuma giden tariflerin çıktısını alıp biriktiriyorum.Şimdi seninkini de aldım.Çok teşekkürler bu güzel paylaşımın için.

    Daima sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Canım, çok güzel görünüyor, ellerina sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba kek çok güzel görünüyor eline sağlık sevgiler Ebru

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Evren,
    Senin ve ailenin Berat kandilini kutluyorum.Hayırlı kandiller olsun canım..


    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. Evrencigim, sanirim artik kendini daha iyi hissediyorsun. Nasil gidiyor bakalim hamilelik? Kendine iyi bak, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık enfes görünüyor kandilinizide kutluyorum tüm dualarınız kabul olsun hoşcakalın.Özge

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar