Karamelli Patlamış Mısır


Bu lezzetli mısırı çocukluğumda Almanya'da severek tüketirdim. Şimdi yaptıkça o günleri hatırlıyorum.
Çocukların çok severek yiyeceğini düşündüğüm bu çerezi umarım sizde beğenirsiniz. (Daha önceki tarifimde kabartma tozu ve fırınlama işlemi yoktu. Ancak bu yöntem diğerinden daha güzel bir lezzet verdiği için eklemeye karar verdim)

Malzemeler:
Patlamış mısır
1/2 Su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1/2 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

Geniş bir teflon tencerede yarım su bardağı şekeri karamelize edip vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim ve hemen, sıcaklığını kaybetmeden patlamış mısırları ilave edelim ve şekerin mısırlara bulaşması için hızlı hızlı karıştıralım. Önceden ısıtılmış 150 derece fırına koyup 30 dk gevrekleşmesi için pişirelim.
Ben bir avuç dolusu mısırı patlattıktan sonra yarım su bardağı şeker kullandım. Şekerin yoğunluğunu tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. Bir zamanlar ben de yurt dışındayken peynirli patlamış mısıra bayılırdım.Sonra Türkiye'ye döndüğümde bir daha hiç bulamadım öyle bir lezzet.Tarifinizi okuyunca aklıma geldi o günler::))Bu şekilde yapmayı deneyeceğim.Çok lezzetli görünüyor doğrusu.Sitenizi tesadüfen gördüm ve hoşuma gitti.Bundan sonra sık sık ziyeretinize geleceğim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba İrlandalı kız,
    Geçmişi hatırlamak bazen çok hoş duygular yaratıyor değil mi? Kimi zaman hüzün veriyor kimi zamansa küçük bir gülümseme! Peynirlisini ise, eğer 3/4 su bardağı parmesan peynirini 1,5 yemek kaşığı erimiş tereyağına ilave edip hızla patlamış mısırlarınla karıştırırsan elde edebilirsin. Dilersen karabiber de ekleyebilirsin..Sitem hakkındaki güzel düşüncelerin içinde ayrıca teşekkür ederim.
    Herzaman beklerim
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, bu tarifi mutlaka denemek istiyorum, çok güzel olucak galiba:))Ayrıca sitenizi de çok beğendim.Linklerime ekliycem.Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  4. Zeyno sitem hakkındaki düşüncelerine çok sevindim..Tatlıseverlerdensen tarifi beğeneceğini umuyorum.Afiyet olsun...
    Evren

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Ben de karamelli patlamis misiri cok seviyorum. Ama hep hazir aliyoruz. Bir defa evde kendim yapmayi denedim. Dediginiz gibi sekeri karamelize edip misirlari ekledim ama her halde vanilya koymadigim icin tadi acimtirak oldu. Anlattiginiz gibi deneyecegim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. bu siteyi ve sizi evren hanım yeni keşfettim rica etsem site adresinizi bana yazabilirmisinizzzzzzz:) tariftelirniz harika
    besleyici ve hafif..

    YanıtlaSil
  7. bir bay olarak belki bu sayfada abest olabilir ama ben de bir karamelli patlamış mısır fanatiğiyim. İstanbulda yaşamaktayım ve bu mısırı ilk defa bir alışveriş merkezinde görmüştüm, ilk tattığım günden itibaren sürekli gidip satın alıyordum. sonra bu mısır satan yer başka bir alışveriş merkezine taşınmış, araştırıp orayı da buldum ve almaya devam ettim. daha sonra bir kez daha başka bir alışveriş merkezine taşınmış gittim onu da buldum :) fakat oradan da taşınmış ve şu an karamelli mısır alacak hiç birt yer bulamıyorum. şimdi tarifinizi anneme yaptırmaya çalışacağım :) tarifiniz için çok teşekkürler.

    bu arada pitircik adlı kullancı bu mısırı nereden temin edebildiğini bana da söylerse çok sevinirim :)

    tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Karamelli patlamış mısırı bugün yaptım.Ortaya facia birşey çıktı, tadı çok acı oldu.Acaba kabartma tozundanmı oldu?Kabartma tozu kullanmasak olmazmı?

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,
    elimdeki alman tarifinde kabartma tozu kullanılıyor ben de çok kez denedim hiç acı bir tat oluşmadı. Vanilyayı fazla kullandıysanız o da acı tat verebilir.Kabartma tozsuz da yapıyorum çoğu zaman çok birşey fark etmiyor aslında.. Siz de deneyebilirsiniz sorun olmaz. Ben, kabartma tozu ziyan olmasın (geride kalan paketi sonradan kullanamadığım için)diye kullanmıyorum son zamanlarda..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar