Kıtır ve Islak Kek




Hem kıtır hem ıslak nasıl oluyor diyeceksiniz şimdi başlığı okuyunca eminim, ama tarif böyle işte napayım:)
Bu tarif üstü kıtır içi yumuşak olan bir tür bisküviyi andırıyor. Lezzeti süper!

Malzemeler:

100 gr tereyağı
1,5 kare paket bitter çikolata
250 gr (büyük su bardağı ) toz şeker
3 yumurta
3 fincan (türk kahvesi) hindistan cevizi rendesi
1 fincan un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir çimdik tuz
4 tatlı kaşığı acıbadem likörü

Yapılışı:
yumurtaları yüksek hızda 30 sn kadar çırpıyoruz ve şekeri ekleyip düşük hızda 2-3 dak daha çıpmaya devam ediyoruz. Erimiş tereyağına sıcakken, parçaladığımız çikolataları ekleyip eritiyoruz ve yumurtalı karışıma ilave ediyoruz. Biraz daha çırpıyoruz (10 sn kadar). Un ve kalan malzemeleri ilave edip kaşıkla çok az yediriyoruz. Kare veya dikdörtgen bir tepsiye yağlı kağıt serip karışımı döküyoruz ve 180 derece fırında 35 dak pişiriyoruz. Kürdan batırdığımızda kürdan biraz kirli çıkacak ama üstü pişmiş olacak. Bisküvinin özelliği içinin biraz yumuşak olması. Fırından çıktıktan sonra biraz ılıtıp kesiyoruz ve üstüne dilerseniz krema döküp afiyetle yiyiyoruz.

Not: Ben kapli kalıplarıma döktüm karışımı. Sizde böyle kalıplarda yapacaksanız iyice soğumadan kalıplardan ayırmayın kenarları parçalanıyor (Resimden belli oluyordur). Normal tepsiye dökecekseniz soğumadan kesin yoksa yine parçalanır kesmeye çalışırken. Karışımı hazırlarken yumurta ve şekeri çok fazla çırpmamak gerekiyor yoksa içi ıslak kalmıyor.

Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Çok şirin görünüyor Evren! Kalpli kalıplar dediğine göre tek kişilik kalıplarda yaptın sanırım? Ben hiç öyle kalıp görmedim ama normal tartolet kalıplarında da olur herhalde? Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Sibel, teşekkür ederim.
    Evet kalpli kalıplar tek kişilik silikon kalıplardan. Tartolet kalıplarını da kullanabilirsin ama çok iyi yağlaman gerekir çünkü hamur yapışmaya müsait bir hamur. Önce margarinle yağlayıp sonra da unlarsan bu sorunu tartölet kalıpları için çözebilirsin diye düşünüyorum. Ya da hiç riske girmeyip küçük muffin kalıplarını kullanabilirsin. Ağzına kadar doldurmamak şartıyla tabi çünkü hamur çok kabarıyor. Hatta benim kalpi kalıpları ben biraz abartarak doldurmuşum taşıp alttaki tepsiyle birleştiler.Bundan sonra yaparken kalıbın üçte birini doldurmayı düşünüyorum:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. sevgili evren,
    ellerine saglik!
    sitende bana da link verir misin? ben de senin siteni linklerime ekliyorum.
    tesekkürler.
    tijen

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar