Patates ve Soğanlı Yıldızlar








Haftasonu canım yine hamur işi istedi. Çok sevdiğim bir hamur var patatesle yapılıyor ondan yaptım. Biraz da şekil verdim. Hoş oldular ancak size tavsiye, bu şekilleri mayalı hamura uygulamak zor oldu hamur çok yumuşak olduğu için. Sanırım Karbonatlı hamurlarda daha iyi olacak. Resimlerle hamurun şeklini açıklamaya çalıştım. Yapılış çok kolay sunumu da bir o kadar şık oluyor.

Malzemeler:

2 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet orta boy soğan
2 su bardağı un( Patateslerin büyüklükleri farklı olabileceği için hamurun çok yumuşak bir kıvamda olabileceği kadar un kullanılmalı. Bazen 1,5 bardak bile yetebiliyor)
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
Tuz
1 yumurta sarısı

1 kahve fincanı yoğurt

Yapılışı
Haşlanmış patatesleri püre yapalım. Soğanı rendeleyip zeytinyağında kavuralım. Tüm malzemeleri ılınınca karıştırıp hamur yapalım ve mayalanmaya bırakalım. Mayalandıktan sonra şekil verip üstlerine yumurta sarısı ile karıştırdığımız yoğurttan sürüp 180 derece fırında pişirelim.

Afiyet olsun










Yorumlar

  1. Patatesli ve soğanlı olması nedeniyle çok ilgimi çekti tarifiniz:)) Pazar kahvaltılarında güzel bir seçenek olabilir. Bir de şekillendirme çok hoş, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Şeyma,
    Teşekkür ederim nazik yorumun için.
    Kesinlikle haklısın patates ve soğan çok güzel bir lezzet veriyor. Üstelik patates, hamuru çok yumuşak yaptığı için küçük çocuklar da çok rahat yiyebiliyorlar.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. merhaba,h.sonu tarifinizi denedim ama beceremedim.patatesleri biraz fazla koydum-6 küçüktü galiba.diğerlerini aynı, ununu biraz fazla koydum ama bir türlü toparlanmadı.1 sa mayalandırdım, çok kabardı ama toplanmadı. bende tepsiye bastım. bu sefer de içi pişmedi. ayrıca ÇOK FAZLA maya koktu. (Dr Oetker instant maya kullandım.) Nerde yanlış yaptım acaba?? yapmayı çok istiyordum oysa!! :((

    YanıtlaSil
  4. merhaba hamur şekillendirmeyi çok seviyorum sizinkide bir harika tarifinizde öyle yarın sabah ilk iş denemek 1 yaşında bebeğim var onunda severek yiyeceğine inanıyorum.teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar