Çikolata Kaplı Kurabiyeler

Haftasonu Arcoş yine mutfakta işbaşındaydı. Hem el becerisi gelişsin hem de birlikte eğlenceli vakit geçirelim diye mutfağa girdik. Ne yapalım kek mi kurabiye mi oğlum diye sorunca büyük bir iştahla “Buabiye” dedi. Hadi dedim o zaman buabiye yapalım!
Mikserle çırpma ve kurabiyeleri şekillendirme işlemi tamamen Arcoşa ait.

Beni bilenler bilir, benim tariflerimde margarinler, kilolarlaca yağlar olmaz. Mümkün olduğu kadar az yağla yapılabilecek lezzetleri sunmaya çalışırım. İşte bu tarif de onlardan biri, hem çok lezzetli hem de çocuklarımıza yedirebileceğimiz kadar hafif ve sağlıklı..

Malzemeler:

1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
120 gr oda ısısında tereyağ
½ çaybardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı kakao
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu

Kuvertür için:
100 gr kuvertür çikolatayı benmari usulü eritelim.

Yumurta, tereyağı, sıvyağ ve şekeri mikserle iyice çırpalım. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim ve hamuru yoğuralım. En son kakoyu da ekleyip yoğurarak yedirelim. Folyoya sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra hamuru yarım santimden biraz daha kalınca açalım ve kurabiye şekillendiricileriyle keselim. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirelim. Kurabiyeler iyice eridikten sonra erimiş çikolataya batırıp dinlendirelim. Çikolatalar donduktan sonra afiyetle yiyelim.

Yorumlar

  1. Evren'cigim,
    www.iskenderiye.com sitesinin alt sitesi olan www.gurme.net haziran 2005’ten beri sitelerimizde yazdigimiz tüm yazi ve resimleri (bir bes on degil çogumuzun. Sen de buna dahilsin!) oldugu gibi sitesine kopyaliyor ve bunu daha çok okur çekmek, dolayisiyla daha çok reklam almak için yapiyor. Bunu tesadüfen farkettim ve hemen sitemde duyurdum. İstersen www.mutfaktazen.blogspot.com da ayrintilar var. Sikayetimi info@iskenderiye.com adresine bildirdim, yazdigim mektubun örnegini de bir önceki yazimda verdim. Lütfen hem sitelerimizde yeni birer yaziyla (otomatik olarak alindigina göre bu yazilar da kendi sitelerinde çikacak ve kendi hirsizliklarini kendi sitelerinde duyurmalarini saglayacaktir) durumu bildirelim, hem de ilk gününden itibaren tüm yazilarimizin sitelerinden çikarilmalarini isteyelim. Destegin için tesekkürler,
    Tijen
    (Okurlarimizdan ricam yukarida verdigim info ile baslayan internet adresine sizlerin de sikayetlerinizi iletmeniz. Ben tüm site sahiplerine ulasamayabilirim ama ne kadar kalabalik olursak o kadar güçlü oluruz.)

    YanıtlaSil
  2. Tamam Tijenciğim,şimdi hemen ekliyorum sitye bu durumu..
    Teşekkür ederim ilgin için..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Evren,
    Ne kadar güzel bir kurabiye üstelik çok da hafife benziyor canım.Hele görünüşleri yok mu inan çok hoş olmuş ellerine sağlık.

    Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar