Pazartesi, Mart 20, 2006

Kestane Mantarlı Tavuk



Kestane mantarının aroması ile tavuk birbirine çok yakışıyor.. Biz çok beğendik bakalım siz beğenecek misiniz?

Malzemeler:

Bir paket ızgaralık piliç kemiksiz but
Bir paket kestane mantarı (400 gr)
3 adet patates
1 havuç
1 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı sarımsak tozu
kurutulmuş fesleğen
tuz
karabiber

Yapılışı:

Butları küp şeklinde doğrayıp tavada az yağla kavuralım. Mantarları ayıklayıp büyükçe dilimler halinde doğrayalım. Borcamın içine patates ve havuçları küp şeklinde doğrayalım . Üstlerine yağı süzerek kavurduğumuz piliçleri ekleyelim. Boşalan tavaya aynı yağı kullanarak mantarları ekleyip sularını salana kadar kavuralım. Suyunu salıp biraz toplamaya başlayınca (hala sulu kalacak) ateşten alalım ve suyuyla birlikte borcama ilave edelim. Aynı tavaya 2 su bardağı su ilave edip hardal, sarımsak tozu, tuz ve soya sosunu ekleyelim. Kayanamaya başlayınca ocaktan alıp borcama dökelim ve malzemeleri bir kaşık yardımıyla karıştıralım. 200 derece ısıtılmış fırında patatesler pişene kadar pişirelim .
Afiyet olsun..


4 yorum:

  1. Merhaba, bu tarz yemekleri seviyorum ben. Denemek isterim. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  2. Ne guzel olmus bende mantar ve tavugu birbirine cok yakistiriyorum her zaman, ama bombalak pogacalarda harika gorundu gozume altta, tam doyumluk olmus, ellerinize saglik.
    Afiyetle.

    Zeynep

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Nezaket, çok teşekkür ederim.

    Merhaba Zeynep,
    teşekkür ederim gerçekten bombalaklar tam doyumluk. Piknikler ve yolluklar için çok uygun bence.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. Hi Blogger, I found your blog quite informative.
    I just came across your blog and wanted to
    drop you a note telling you how impressed I was with it.
    I give you my best wishes for your future endeavors.
    If you have a moment, please visit my yahoo anti virus software site.
    Have a great week!

    YanıtlaSil