Pazar, Mart 12, 2006

Kök Çorbası



Bu hafta içinde ıspanak pişirdim. Kökleri salata yapılamayacak kadar azdı. Ne yapayım bu tazecik kökleri diye düşünürken aklıma çorba yapmak geldi. Evde taze bakla da vardı. Hepsiyle bir çorba yaptım. Nefis oldu. Özellikle çocuklar için çok besleyici bir çorba. Arca bayıldı.

Malzemeler

1 kg ıspanağın ayıklanmış kökleri
4 adet taze bakla
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı yoğurt
½ su bardağı erişte
1 adet soğan
2 Lt su
Tuz, nane

Yapılışı:

Soğanı, kökleri ve baklaları incecik kıyıp zeytinyağında kavuralım.Yoğurt ve yumurtayı çırpalım ve tencereye ekleyelim. Unu suyla iyice çırpıp eriştelerle birlikte ilave edelim. Baklalar pişene kadar kaynatalım. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ispanağa da baklaya da yoğurt çok yakışır gerçekten, benim oğlan da sever bu çorbayı.Ellerine sağlık...Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
  2. Evet dimi ama Safran? Bakla ve yoğurt! Büyük ikili...
    Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil