Pazar, Mart 05, 2006

Portakallı Islak Kek

Sevgili anneciğimin lezzetli tariflerinden ilkini sunmak istiyorum. Anneciğim de benim gibi mutfağa çok meraklıdır ve bir o kadar da yeteneklidir. İşte geçen hafta sonu bizim için yaptığı portakallı ıslak kekinin tarifi. Ellerine sağlık anneciğim!

4 adet portakal
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 pk kabartma tozu

Şurup için

4 portakalın suyu (1 su bardağı olacak)
1 su bardağı toz şeker

Portakalın kabuklarını soyup kabukları robottan geçirelim. Yumurta ve şekeri çırpalım un, kabartma tozu ve portakal kabuklarını ilave ederek çırpmaya devam edelim. Şeker eridikten sonra yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar (ortalama 30-35 dk) pişirelim. Şurup için portakal suyu ve şekeri karıştırıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra şurubumuzu ılıtalım. Soğuk hamurumuza ılık şerbeti ilave edip çekmesini bekleyelim. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.

1 yorum: