Fırında Pırasa Yemeği


Hem sevgili Sibel’in geçen hafta verdiği pırasa böreğinden hem de daha önce başka bir yerde birkaç kez tattığım fırında pırasa yemeğinden esinlenerek uyguladığım bir sebze yemeğini paylaşmak istiyorum ben de. Sibelciğim çok güzel bir tarif vermişsin, ben kendime göre değişiklilik uygulayarak pişirdim gerçekten enfes oldu. Ellerine kollarına sağlık. Sibel’in orijinal tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler:
750 gr ayıklanmış pırasa
2 orta boy patates
1 Havuç
Bir adet kereviz
½ su bardağı bulgur
100 gr kaşar peyniri
2 adet yumurta
Keten tohumu tozu
Susam

Yapılışı:
Patates, havuç ve pırasaları hafif diri kalacak şekilde haşlayalım. Kerevizi iri rendeleyip çok az zeytinyağıyla kavuralım. Bulguru haşlayalım. Sebzeleri, haşlanmış bulguru, rendelediğimiz kaşar peynirini, 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ve çiğ yumurtaları iyice harmanlayıp çok az yağlanmış fırın tepsisine serelim. Üstüne keten tohumu tozu ve susam serpip 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Ilık servis yapalım.

Yorumlar

  1. ellerinize sağlık cok güzel gorünüyor sebze yemeyen oğlum belki böyle yer sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Eminim oğlunuz da sever, sebze olduğu pek belli olmuyor içinde kaşar ve bulgur olduğu için.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Evren eline sağlık, tarifi çok güzel zenginleştirmişsin! Bulgur ilginç olmuş özellikle:) Hoş bir tarif bu cidden, ben de dün akşam yemeğine tekrar yaptım, bizimkiler her hafta istiyor!

    YanıtlaSil
  4. Sibelciğim teşekkür ederim, seninki kadar güzel oldu mu bilemiyorum ama bizimkiler nerden buldun bu tarifi hoş olmuş dediler bende kulaklarını çınlattım cumartesi akşamı.. Ünlü oldun bizim ailede ona göre artık seni herkes tanıyor:)
    Tekrar teşekkür ederim böyle güzel bir tarifi bize kazandırdığın için.

    YanıtlaSil
  5. sevgili evren,
    metro-gastro dergisinin yeni sayisinda da bursa'da arnavutlarin pirasa böregini yapip dükkaninda satan bir hanimdan bahsediyordu nilhan. arnavut börekleri nefistir gerçekten de, bilir misin?
    tijen

    YanıtlaSil
  6. Pırasalı her yemeği yiyebilirim. Böreği ve köftesi benim favorim. Bu yemeğide mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  7. Evren eline saglik, yemek eminim guzel olmustur. Benim gibi sadece bir iki cesit pirasaa yapan biri icin alternatif olacak bu tarif,n bence. Bu arada sayfanin yeni halide guzel olmus.

    YanıtlaSil
  8. Tijen merhaba, annem arnavut benim, hiç bilmez miyim arnavut böreklerini? Ama ne yazık ki anneciğim pek yapmaz bu böreklerden:) Kilo alacakmış diye:)

    Merhaba Ebru, bana da fikri sevgili Sibel verdi, iyiki de verdi. Eminim sen de beğeneceksin. Şimdiden afiyet olsun.

    Nezaket merhaba, sayfanın yeni halini beğenmene sevindim gerçekten. Bahar kendini göstermeye başlayınca daha bir ferah sayfam olsun istedim. Tarifi beğeneceğine eminim. Pırasa yemeğine çok güzel bir alternatif olacak benim içinde. Hem içinde bir sürü besleyici gıda da var.

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar